Kleding kopen uit China bespaart vele euro’s

Kleding is een onderwerp waar studenten over het algemeen veel mee bezig zijn. De meesten willen leuk en professioneel voor de dag komen. Maar helaas kost kleding  veel geld. Laat dat nou net datgene zijn wat studenten over het algemeen niet hebben. Gelukkig hebben wij een manier gevonden om mooie, goedkope merkkleding te scoren: direct kleding kopen uit China.

Kleding kopen uit China bespaart vele euro’s

Hoewel dit best wel creepy kan klinken, is er eigenlijk niet veel om bang voor te zijn. Kijk voor de grap eens op het merklabel van de kleding die je nu draagt. Vaak is de kleding die wij hier in Nederland dragen ook van Aziatische afkomst. Veel bedrijven uit Nederland laten namelijk hun kleding produceren in China, omdat dit voor hun veel goedkoper is. Een bekende en belangrijke webshop in China is Aliexpress. Aliexpress is een soort netwerk waar verkopers en kopers elkaar kunnen ontmoeten. Tegenwoordig is de website erg verwesterd zodat je alles lekker in Nederland kan lezen. Je zult merken dat je op de website van alles kunt vinden. Van beautyproducten, mobiele telefoons tot aan kleding.

Hoewel Aliexpress een erg betrouwbare en veilige site is, hebben wij toch een paar tips voor je. Het is namelijk zo dat er altijd een kleine kans bestaat dat je het product niet geleverd krijgt terwijl je wel betaald hebt. Je kan dan een refund aanvragen. Met een refund kun je een compromis sluiten met de verkoper. Vaak zal hij (een deel van) het geld terugstorten als het product niet aankomt. Enkele tips om dit te voorkomen:

  1. Zorg er voor dat er meerdere van een bepaald product op de website staan. Kies voor de verkoper waar de meeste bestelling zijn gedaan.
  2. Kijk naar de feedback die andere kopers gegeven hebben, hierdoor heb jij een goede indicatie van (de kwaliteit van) het product.
  3. Kijk naar de score die een verkoper heeft, een verkoper met een lage score (lager dan 65%) is vaak minder betrouwbaar.
  4. Als je naar kleding op zoek bent moet je goed kijken naar de maattabellen, Chinezen zijn over het algemeen kleinere mensen en daardoor wijken de maten af van de Europese maten.

Kortom, het kopen van kleding in China is een interessante, avontuurlijke en goedkope bezigheid. Het kan je al gauw veel geld besparen!

Lees ook: Merken vinden op Aliexpress

1 gedachte over “Kleding kopen uit China bespaart vele euro’s”

Plaats een reactie

Sitemap