Hoe vrouwen hun geld anders uitgeven dan mannen

Iedereen heeft een andere manier van leven en ook een andere manier van geld uitgeven. Maar er schijnt daadwerkelijk een verschil te bestaan tussen het uitgavepatroon van mannen en dat van vrouwen. Mannen geven sneller hun geld uit en vrouwen sparen het liever op voor later? Feit of fabel? Hieronder enkele feitjes over hun uitgavepatroon en het verschil er van!

Hoe vrouwen hun geld anders uitgeven dan mannen

Vrouwen drinken gemiddeld minder dan mannen of ze krijgen meer drankjes van mannen aangeboden. Mannen geven ruim twee keer zoveel geld uit aan drank dan vrouwen. Ook geven ze meer geld uit aan casino’s en andere uitgaansgelegenheden zoals bioscopen en theater. Mannen zijn gek op het uitgaansleven.

Vrouwen geven meer geld uit aan uiterlijke verzorging dan mannen. Het scheelt dat de meeste mannen geen make-up dragen, hun haar niet verven en niet één keer in de maand naar schoonheidsspecialist gaan…

Impulsaankopen

Mannen zijn van de impulsaankopen. Ze kunnen zich minder goed beheersen bij het online shoppen. Vrouwen denken meestal eerst drie keer na voordat ze over gaan tot een online aankoop.

Mannen geven gemiddeld meer geld uit aan eten. Maar vrouwen zetten deze behoefte ook op de tweede plaats onder de nummer één; kleren kopen. Het gaat dan vooral om de dagelijkse boodschappen, snacks op weg naar het werk en etentjes in restaurants.

Het onderzoek wijst uit dat mannen en vrouwen beiden niet erg van sparen houden. Ze geven liever hun geld uit aan leuke dingen zoals uitgaan, eten en persoonlijke verzorging.

eagejoage
Bron: http://www.businesswire.com/news/home/20130402005600/en/Ebates-Survey-51.8-Americans-Engage-Retail-Therapy%E2%80%94#.VCUauvl_vcA

Plaats een reactie

Sitemap