Gratis uitjes om te doen in het weekend

In onze vrije tijd willen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen doen. Een festival hier, een bioscoopje daar.. allemaal super leuk en gezellig maar helaas rijkt een portemonnee van een student niet oneindig. Gelukkig zijn er genoeg gratis uitjes die helemaal niks kosten!

Gratis uitjes om te doen

Gratis evenement

Elk jaar zijn er in elke stad wel een paar gratis festivals/evenementen te vinden! Gelukkig vallen deze bijna allemaal in het weekend. Voorbeelden van gratis evenementen/festivals zijn:

  • Bevrijdingsfestival (in elke stad)
  • Rotterdam Unlimed
  • Parkpop, Den Haag
  • Vierdaagsefeesten in Nijmegen
  • Dancetour in verschillende steden

Chillen in het park

Zodra het lekker weer is, liggen de stadsparken weer bomvol. Heerlijk met vrienden kletsen, muziek luisteren en van de zon genieten kost gelukkig helemaal niets!

Kijken, kijken, niet kopen

Een uitspraak die je in het buitenland vaak te horen krijgt als de verkopers weten dat je uit Nederland komt. Omdat Nederlanders over het algemeen best gierig zijn kijken ze liever eerst goed naar spullen voordat ze iets kopen. In de grote steden zijn de meeste winkels in het weekend gewoon geopend. Struin langs de winkels zonder iets kopen en houd leuke kledingstukken in je achterhoofd voor momenten dat je iets meer te besteden hebt. Of als je nog meer geduld hebt, wacht je tot de uitverkoop!

Bezoek een museum

Als je student heb je het voorrecht dat je voor veel musea korting krijgt. Het Groningen Museum kun je zelfs helemaal gratis bezoeken op vertoon van je studentenkaart. In Amsterdam kun je de Schuttersgalerij gratis bezoeken. Dat is onderdeel van het Amsterdam Museum.

Gratis sporten

Het klinkt misschien wat suf maar er zijn in Nederland super veel gratis fiets- en wandelroutes te doen. Zelfs in de stad! Super leuk om te doen omdat je snel nieuwe plekken ontdekt en ook nog eens sportief bezig bent! Tip: wist je dat actief zijn helpt tegen een kater? Dus hijs je zelf uit die bank en ga naar buiten!

Plaats een reactie

Sitemap