Goedkoop reizen binnen Europa met FlixBus

Voor een prikkie met de bus naar Berlijn, Wenen, Parijs of Praag? Het kan met de Flixbus. Deze vervoersmaatschappij is sinds kort actief in Nederland en verzorgt lange afstandsreizen in binnen- en buitenland! FlixBus is niet alleen goedkoop maar ook super makkelijk en daarom ideaal als je voor weinig geld een stedentrip wilt maken! 

Wat is FlixBus?

FlixBus is een Duitse vervoersmaatschappij die lange afstandsritten aanbiedt voor weinig geld. De bussen zijn voorzien van genoeg beenruimte, stopcontacten en een goede Wifiverbinding, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de reis! Bekijk hier de website van FlixBus.

Reizen met FlixBus

In Nederland heb je verschillende trajecten tussen binnenlandse en buitenlandse steden. Vul jouw vertrekpunt, eindbestemming en de data van reizen in en druk op ‘verbinding zoeken’. Kies een tijd van vertrek en reserveer 1 of meerdere stoelen in de bus. Wanneer je een stoel hebt geboekt en plots niet meer kunt of wilt, kun je de reis 48 uur vooraf afzeggen en krijg je je geld terug. Wanneer je met de FlixBus reist bent je vaak wel langer onderweg dan met bijvoorbeeld de trein of de auto omdat de bus flink wat tussenstops maakt. Daarentegen is de bus wel een heel stuk goedkoper dan de trein! Enkele populaire trajecten onder Nederlanders zijn:

  • Amsterdam – Utrecht – Antwerpen – Parijs = 25 euro
  • Amsterdam – Brussel = 9 euro
  • Amsterdam – Winterberg = 22 euro
  • Utrecht – Berlijn  = 33 euro
  • Enschede – Groningen = 5 euro!

In dit overzicht kun je alle steden zien waar de FlixBus van en naar toe rijdt!

Bagage meenemen

Wanneer je op reis gaat, neem je natuurlijk bagage met je mee. De hoeveelheid bagage verschil soms per reis maar de standaard voorschriften per ticket zijn:

  • Één stuk handbagage (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  • 2 stuks ruimbagage (max. 67 x 50 x 27 cm, max. 30 kg gecombineerd)

Als je wilt, kunt je zelfs een fiets, ski’s, snowboard of een muziekinstrument meenemen. Dit moet je wel 48 uur van tevoren melden en de kosten voor een extra stuk bagage zijn 9 euro.

Plaats een reactie

Sitemap