Goedkoop boodschappen doen

Naast de nodige biertjes, nieuwe kleding en dure gadgets is een goedgevulde koelkast als student geen overbodige luxe. De kosten voor boodschappen lijken meestal niet zoveel maar niets is minder waar. Gauw ben je al 25 á 35 euro per week kwijt. Wij geven je wat handige tips voor goedkoop boodschappen doen.

Voorraden

Maak eerst je voorraadkast met oude producten op voordat je nieuwe koopt. Wanneer je maar eten blijft kopen, loop je de kans dat sommige producten over de datum raken en dat is natuurlijk zonde. Producten die langer houdbaar zijn zoals rijst of pasta kun je wat langer laten staan.

Extra kortingen

Let op de mogelijke (extra) korting op producten die de houdbaarheidsdatum naderen. Vaak krijg je een leuke korting op producten die de “ten minste houdbaar tot” datum naderen zoals de 35% korting bij de Albert Heijn. Als je van tevoren weet dat je het product op korte termijn gaat eten, dan is het verstandig in te gaan op deze aanbiedingen. Het product is nog prima en je bespaart er veel mee.

Markten

Op de markt zijn producten zoals groente en fruit vaak een stuk goedkoper dan in de supermarkt. Vooral de producten die op dat moment bij het seizoen horen. Ga eens naar de markt als verkopers al beginnen met opruimen. De laatste appels of bananen nemen zij liever niet mee terug. Begin een onderhandeling en je hebt je eigen aanbieding!

Aanbiedingen

Supermarkten bieden iedere week goeie kortingen om klanten te trekken. Wanneer je aan je boodschappenlijstje houdt en aanbiedingen koopt; kun je veel geld besparen. Zijn er producten in de aanbieding die niet of bijna niet kunnen bederven? Koop dan direct een groot aantal in zodat je een aantal maanden vooruit kunt. Kijk bijvoorbeeld eens op Superscanner voor een handig overzicht van alle aanbiedingen van die week.

Een tip die maar al te vaak terug komt in bespaarlijstjes: ga niet met een lege maag naar de supermarkt. Je koopt echt meer wanneer je trekt hebt; de ogen groter dan de maag komt hier goed tot zijn recht. Denk voor dat je iets in je mandje gooit; heb ik dit wel echt nodig?

Plaats een reactie

Sitemap