Geld verdienen met samenvattingen verkopen

Veel studenten vinden het handig om een samenvatting van de opgegeven lesstof te maken. Je bent actief met de lesstof bezig waardoor je het beter onthoudt voor je tentamen. Maar vaak wordt deze samenvatting maar één keer gebruikt en dat is zonde! Na het tentamen, ziet niemand de samenvatting ooit nog terug. Hier kun je verandering in brengen door je samenvatting te verkopen aan andere studenten. Op Knoowy kunnen studenten zelfgemaakte samenvattingen verkopen; een bijzonder concept voor zowel de student die extra geld kan gebruiken als studenten die hulp nodig hebben bij hun studie.

Het uploaden van samenvattingen op Knoowy gaat vrij snel en duurt ongeveer twee minuten. Ieder document wordt ingedeeld per school, opleiding en vak. Zo kunnen geïnteresseerde studenten je document makkelijk vinden. Men mag zelf de verkoopprijs bepalen. Zodra een andere student het document koopt, krijgt de verkoper automatisch betaald. Het geld dat verdiend wordt, kan worden uitbetaald of worden ingezet om andere samenvattingen te kopen.

De meeste documenten worden gevonden via zoekopdrachten in Google. Wanneer men, naast het uploaden van het document, ook nog het document promoot op bijvoorbeeld Facebookpagina’s van de opleiding, dan gaat de kassa echt rinkelen. Voor de studenten die twijfelen aan de kwaliteit, is een doordacht beoordelingsysteem ontwikkeld. Kopers worden geprikkeld ieder document te beoordelen. Daarnaast kan men vaak al aan de preview zien van welke kwaliteit het document is. Hierdoor zal je minder snel een ‘slechte’ samenvatting kopen.

Meer dan een zakcentje

Op het platform zijn studenten actief die van samenvatten een echte baan hebben gemaakt. Sommigen verdienen wel meer dan 1000 euro per studiejaar. De meesten moeten het stellen met enkele tientjes per maand. Maar zoals al eerder gezegd, waarom je samenvattingen geen tweede leven geven als je er verder toch niks voor hoeft te doen? Je helpt je medestudenten én je verdient er zelf aan. Heb je zelf nog documenten op je pc staan? Probeer het dan eens uit en verkoop je samenvattingen vandaag nog.

Lees ook: geld verdienen met ideeën bedenken

Plaats een reactie

Sitemap