Een kleine studentenkamer gezellig en praktisch inrichten doe je zo!

Ga jij binnenkort op kamers of kan je huidige studentenkamer wel wat meer gezelligheid gebruiken maar is de ruimte beperkt? Gelukkig zijn er genoeg slimme tips die je kunt toepassen zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt én kan je alsnog een gezellige kamer creëren. Hieronder hebben wij een aantal handige tips voor je verzameld.

Let op kleur en licht

Een kleine kamer lijkt optisch een stukje groter door te kiezen voor lichte kleuren. Vermijd donkere kleuren of behang met drukke printjes. Kies voor een licht kleurenpalet, bijvoorbeeld wit, roze en beige tinten. Ook licht kan ontzettend veel invloed hebben, een donkere ruimte lijkt meteen een stuk kleiner. Heb je een grote raam, kies dan bijvoorbeeld voor horizontale jaloezieën of plisségordijnen zodat je kunt spelen met lichtinval. Zorg ook voor voldoende verlichting, vooral wanneer je een donkere kamer hebt. Maak gebruik van functionele verlichting en voeg sfeer toe door te kiezen voor sfeerverlichting zoals wandlampen, tafellampen of ga led strips kopen.

Maak gebruik van de hoogte

Wanneer een ruimte klein is moet je slim gebruik maken van de ruimte die je wél hebt. Heb jij bijvoorbeeld een kamer in een oud pand, grote kans dat de kamer hoge muren heeft. Kies daarom voor een hoogslaper of maak een slaapvliering, hieronder kun je dan bijvoorbeeld een bureau, kast of bank kwijt. Een kamer wordt ook meteen gezelliger door planten maar deze nemen wel ruimte in beslag, hang daarom bijvoorbeeld leuke hangplanten aan het plafond.

Koop handige opbergers

Koop handige opbergers

Een ruimte lijkt ook een stuk kleiner wanneer er veel rommel rondslingert. Dit kun je vermijden door handige opbergers aan te schaffen. Koop bijvoorbeeld platte opbergboxen met wieltjes die je onder het bed kunt schuiven. Ook een rieten mand met deksel, bijvoorbeeld een wasmand, kun je inzetten als opberger voor ditjes en datjes. Handige opbergers die je nu ook veel ziet en erg betaalbaar zijn, zijn leuke opbergkratjes die je in veel verschillende kleuren kunt kopen.

Eettafel als bureau

Een eettafel en bureau, dat gaat vast niet passen in je studentenkamer. Koop daarom een eettafel die je zowel als bureau als eettafel kunt gebruiken. Zet de tafel tegen de muur aan en maak gebruik van losse krukjes of een houten bank die je onder de tafel zet. Mocht je dan eters krijgen dan hoef je alleen maar de tafel van de muur te halen en je hebt een ideale eetplek. Op andere momenten gebruik je de tafel als bureau en heb je voldoende ruimte voor je laptop en ander spullen.

Maak gebruik van de muren

Een kast neemt vaak veel ruimte in beslag en daarom is het des te slimmer om gebruik te maken van de muren. Koop bijvoorbeeld verschillende wandrekken of wandplanken en hang deze boven je bed, bureau of bank. Op deze wandplanken kun je veel spullen kwijt, bijvoorbeeld in leuke opbergmanden of dozen. Heb je nog ruimte over zet er dan ook leuke accessoires op zoals plantjes, kaarsen, kandelaren en boeken.

Gebruik je bed ook als bank

Vind je het fijn om soms even lekker te chillen of heb je regelmatig vrienden over de vloer dan is het fijn als je wat extra zitplekken hebt. Een bed heb je toch en waarom zou je daar geen bank van maken? Dit doe je heel simpel door het bed tegen de muur te schuiven en een sprei en veel kussen op het bed te leggen.

Door slim gebruik te maken van de ruimte die je hebt in je studentenkamer en gebruik te maken van sfeerverlichting, mooie opbergers en gezellige accessoires maak je van je kleine kamer ook nog iets gezelligs!

Plaats een reactie

Sitemap