Dit zijn de voordelen van tweedehands spullen voor je studie

Je kent het wel: je begint aan je nieuwe studiejaar en hebt weer allerlei nieuwe spullen nodig. Nieuwe boeken, schriften, een agenda en misschien zelfs wel een nieuwe laptop. Allemaal leuk natuurlijk die nieuwe spullen, maar het loopt al snel flink op in de kosten. Het is namelijk zeker niet goedkoop om steeds nieuwe dingen aan te schaffen. En dit is natuurlijk helemaal niet fijn als jij een student bent die niet al te veel wil en kan uitgeven. Daarom is het als student helemaal geen slechte keuze om eens te kijken naar tweedehands spullen. Het kopen van tweedehands spullen biedt namelijk veel voordelen. In dit artikel zetten wij deze voordelen voor je op een rijtje.

Geld besparen

Het meest voor de hand liggende voordeel van tweedehands spullen is uiteraard dat je er veel geld mee kunt besparen. Het geld dat je hiermee bespaart kun jij als student vast beter ergens anders voor gebruiken. Nieuwe producten kopen voor jouw studie kost vaak veel geld. Hoewel het kopen van nieuwe producten vaak fijn aanvoelt, is het vaak wel een flinke investering. En dat is niet fijn als jij maar een studentenbudget hebt. Je wilt als student namelijk echt niet te veel geld uitgeven aan spullen die je nodig hebt voor je studie. Je hebt waarschijnlijk al genoeg kosten moeten maken voor jouw studie en alles wat hierbij komt kijken. Heb je dus nog spullen nodig voor je studie? Kijk dan eens goed naar tweedehands spullen. Er zijn vintage stores en daarnaast talloze websites die dit aanbieden. Check online bijvoorbeeld maar eens de originele prijs van het product en de prijs van het product dat tweedehands wordt aangeboden. Je zult zien dat hier een flink verschil te zien is. En dat verschil aan prijs kan jij als student vast heel goed ergens anders voor gebruiken!

Geld besparen

Vaak prima kwaliteit

Veel studenten denken vaak dat tweedehandsspullen van slechte kwaliteit zijn. Ze zijn dan bang dat het snel stuk gaat en dat zij binnen de kortste keren wéér nieuwe spullen moeten aanschaffen. Daar zit je natuurlijk als student ook helemaal niet op te wachten. Toch is het vaak zo dat tweedehands spullen nog prima voor een lange tijd te gebruiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan schoolboeken. Misschien heeft een student voor jou dit maar één jaartje gebruikt. Een boek gaat natuurlijk meestal veel langer mee dan dat, dus dan is het voor jou prima om deze over te nemen. Als je tweedehands spullen koopt op bijvoorbeeld marktplaats, kun je eerst altijd even checken of het er goed uitziet op de afbeelding. Soms is het echter lastig om de kwaliteit van tweedehands spullen online te beoordelen. Wie weet staat er wel een oude foto online. Het kan daarom een goed idee zijn om contact op te nemen met de verkoper van het product. Zo kun je diegene vragen stellen over de staat van het product en waar het voor gebruikt is. Op deze manier kom je erachter of het product echt in goede staat is, en kun je het dus aanschaffen als dit het geval is. Veel websites die tweedehands spullen verkopen vertellen jou hoe je de betrouwbaarheid van de verkoper kunt checken, of hebben dit in enkele gevallen al voor jou gedaan. Zo kun je er altijd zeker van zijn dat je geen slechte producten aanschaft.

Beter voor het milieu

Tweedehands spullen aanschaffen is een stuk beter voor het milieu dan dat je iets nieuws koopt. Doordat spullen hergebruikt worden, wordt de levensduur verlengt. Omdat jij ervoor kiest om tweedehands spullen aan te schaffen, hoeft er niet telkens iets nieuws gemaakt te worden. Door tweedehands spullen te kopen bespaar je grondstoffen, energie én afval die nodig zijn voor het maken van nieuwe spullen. Het kopen van tweedehands spullen heeft dus een positief effect op de aarde en het milieu.

Bovendien is het zo dat veel dingen die we nieuw kopen na een korte tijd alweer worden weggegooid, bijvoorbeeld doordat het niet bevalt of kapot is. Dat is natuurlijk super slecht voor het milieu. Het is minder erg als dit gebeurt bij tweedehands spullen, want die hebben er al een paar jaar op zitten. Het kopen van tweedehands spullen is daarom absoluut een goed alternatief. Zo ben je lekker verantwoord bezig en houd je goed rekening met het milieu.

Al met al zitten er dus genoeg voordelen aan het kopen van tweedehands spullen. Vooral voor studenten kan dit een goede oplossing zijn voor de studie. Met jouw studentenbudget kun je het tenslotte beter aan andere leuke dingen besteden, toch?

Plaats een reactie

Sitemap