Dit zijn de voordelen van het leren van een nieuwe taal

Steeds meer studenten vinden het interessant om een nieuwe taal te leren. Dit is dan ook helemaal niet gek, want een nieuwe taal leren kan een hoop voordelen opleveren. Lijkt jou het ook wel wat om een andere taal te leren? Dan raden wij ook zeker aan om hiervoor te gaan. Ben je benieuwd naar de voordelen van het leren van een nieuwe taal? Wij sommen ze voor je op.

Hersenen worden slimmer

Als jij een nieuwe taal aan het leren bent, ga je zinnen en woorden in een andere taal begrijpen. De vaardigheden die hiervoor nodig zijn kunnen ook op andere vlakken goed van pas komen. Je hersenen worden door het leren van een nieuwe taal dus slimmer, want je creƫert vaardigheden die je gaan helpen bij andere dingen.

Geheugen wordt beter

Als jij bezig bent met het leren van een nieuwe taal, ben je waarschijnlijk rijtjes met woorden en zinnen uit je hoofd aan het leren. Dit heeft een goede invloed op jouw geheugencapaciteit. Hoe meer talen jij spreekt, hoe makkelijker het dan ook wordt om rijtjes en zinnen te gaan onthouden. Hoe vaker je dit doet, hoe sterker jouw geheugencapaciteit wordt. Hierdoor kun je gegevens beter verwerken.

Goed op je CV

Je hebt het vast al eerder meegemaakt: bij een vacature wordt gevraagd om een specifieke kennis van een vreemde taal. Werkgevers vinden dit vaak belangrijk. Het leren van een vreemde taal staat daarom goed op jouw CV. Vooral als jij bijvoorbeeld door middel van een taalcursus een nieuwe taal hebt geleerd, maakt dit een goede indruk bij werkgevers. Dit laat namelijk zien dat je zelf de motivatie had om een nieuwe taal te leren, in plaats van dat het bijvoorbeeld een verplicht vak is bij jouw studie.

Helpt in het werkveld

Er zijn in Nederland veel internationale bedrijven, waar niet alleen Nederlands gesproken wordt. Als jij ambities hebt om ooit bij een internationaal bedrijf te werken, kan het leren van een nieuwe taal dan ook zeker geen kwaad. Bij veel internationale bedrijven is Engels de voertaal, dus dit is zeker een aanrader om beter onder de knie te krijgen. Je hebt in jouw studentenleven vast eerder Engels gehad, waardoor je misschien denkt het wel goed te kunnen. Echter leer je het pas echt door de taal veel te lezen en spreken. Om echt goed mee te kunnen draaien bij bijvoorbeeld een internationaal bedrijf, is het namelijk wel van belang dat jouw Engels op een bepaald niveau ligt. Als je dit niveau hebt behaald door bijvoorbeeld een taalcursus te doen, wordt het voor jou een stuk makkelijker om straks in het bedrijfsleven goed mee te kunnen draaien. Het zou tenslotte toch ook niet fijn zijn als je straks ergens wordt aangenomen waar Engels gesproken wordt, maar je op de werkvloer totaal niet uit je woorden kunt komen.

Hoe kun je een nieuwe taal leren?

Er zijn meerdere manieren om een nieuwe taal te leren. De beste manier om een taal te leren is door middel van het volgen van een taalcursus. Hierin heb je veel keuze. Zo kun je als beginner een beginnerscursus volgen en wanneer je al iets beter in de taal bent bijvoorbeeld een cursus voor gevorderden. Het voordeel van een taalcursus is dat je veel nieuwe woorden en zinnen gaat leren die je veel in het dagelijks leven kunt gebruiken. De duur van een taalcursus kan verschillen. Het kan een paar weken duren, maar ook een paar maanden: het is net hoe goed jij een nieuwe taal onder de knie wilt krijgen.

Iets dat ook ontzettend goed helpt om een nieuwe vreemde taal te leren is door deze taal overal voor te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van boeken, het schrijven of en het kijken van series in deze specifieke taal. In het begin zal dit vast vrij lastig zijn, vooral als je nog geen ervaring hebt. Echter is het zo dat hoe vaker jij in aanmerking komt met de taal door middel van bijvoorbeeld lezen, schrijven of serie kijken, hoe beter jij het oppikt.

Schrijven nieuwe taal

Een nieuwe methode om een vreemde taal te leren is bovendien door gewoon apps te gebruiken op je telefoon. Er zijn tegenwoordig namelijk al veel apps beschikbaar waarmee jij binnen no time meer van deze taal kunt leren. Hierbij zijn er gratis versies of betaalde versies beschikbaar. Als beginner heb je vaak al genoeg aan een gratis app. Mocht je al meer gevorderd zijn, dan is de kans groot dat je een betaalde app moet aanschaffen. In ieder geval kun je met deze taal apps de eerste stap maken als je meerdere talen wilt spreken. Dat worden woordjes en zinnen stampen!

 

 

 

Plaats een reactie

Sitemap