Dingen waarvoor je als student wilt sparen

Studenten hebben het over het algemeen niet breed, en de meesten hebben geen rooie cent op hun spaarrekening gespaard. Toch zijn er leuke en belangrijke dingen waar je ook als student voor moet/wil sparen! Wij onderzochten een paar dingen waarvoor jij als student voor wilt sparen!

Vakanties/reisjes

Na een jaar hard studeren, ben je toe aan een lekkere, lange zomervakantie of een stedentripje. Maar deze reisjes kosten natuurlijk ook het nodige. Begin daarom op tijd met sparen (altijd makkelijker gezegd dan gedaan maaarr,) probeer in ieder geval een paar tientjes per maand achter uit te leggen. Natuurlijk kun je vakantie zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je genoegen neemt met een weekendje Rotterdam, hoef je niet meer dan 100/150 euro op zij te leggen. Voor een weekje Spanje moet je heel wat dieper in de buidel tasten, ongeveer 600/700 euro.

Rijbewijs

Als student is het niet noodzakelijk, maar wel makkelijk. Vooral voor in het verdere leven, (je weet wel) wanneer je klaar bent met studeren, is het handig om een rijbewijs te hebben. Helaas, sla je al snel stijl achterover wanneer je de tarieven van een rijschool ziet. Sparen dus. Vergelijk verschillende rijscholen en vraag proeflessen aan. Zo kom je er achter welke rijschool het goedkoopste is en welke jij het fijnst vindt. Houdt rekening met een bedrag van 1.500 tot 2.500 euro.

Studeren buiten Nederland

Wanneer je voor een aantal maanden in het buitenland gaat studeren of stage gaat lopen kan dit (naast dat het heel leuk en leerzaam is) hoog in de kosten lopen. De studiegeld, eten/drinken, weekend uitjes en een dak boven je hoofd zijn zaken die je het nodige gaan kosten. Vaak regelen studenten dit met bemiddelingsbureaus in het buitenland, erg handig maar extra duur. Probeer waar je kunt, zelf de zaken te regelen (scheelt weer!). Meer informatie over studeren in het buitenland vind je hier.


72 hour Sale 728 x 90

Plaats een reactie

Sitemap