De 3 succesvolste student ondernemers

Steeds meer studenten besluiten om zich naast hun studie te gaan richten op het ondernemerschap. Niet geheel onterecht natuurlijk. Studenten moeten in tijden van crisis hun eigen boontjes kunnen doppen. De banen liggen immers niet voor het oprapen! Naast het feit dat de ondernemende studenten vaak geen zin hebben om in supermarkten te staan, dagenlang achter telefoons in een call-center te gaan zitten of wat dan ook, willen ze ook gewoon uitdaging en hopen ze (stiekem)  dat ze met hun inventieve kwaliteiten in de voetsporen van Mark Zuckerberg kunnen treden. Hieronder een lijst met (toenmalige) studenten die met hun bedrijf de wereld veroverd hebben!

Bill Gates

Bill Gates is natuurlijk de grote man achter Microsoft. Hoewel die zijn studie niet eens afrondde, startte hij het bedrijf Microsoft en mocht die zichzelf tientallen jaren later miljardair noemen.

Michael Dell

Iedereen heeft wel eens van het bedrijf Dell gehoord. Zij produceren naast personal computers ook servers, werkstations, pda’s en nog veel meer. Michael Dell startte op 19-jarige leeftijd zijn bedrijf.

Mark Zuckerberg

Deze man behoeft waarschijnlijk verder geen uitleg. De grote man achter Facebook. Startte vanaf zijn studentenkamertje op Harvard met onder andere Eduardo Severin en Dustin Moskovitz. Tegenwoordig is Mark de CEO van het bedrijf.

Plaats een reactie

Sitemap