De 10 beste films voor studenten!

Eindelijk! Na jaren ploeteren op de middelbare school ben je klaar voor je vervolgopleiding of voor een tussenjaar. Misschien weet je al helemaal wat je wilt gaan doen, of misschien heb je geen idee en ga je eerst even een jaartje werken en centen sparen. Hoe dan ook, je wilt je zelf goed voorbereiden.

Open dagen helpen je goed mee, maar wij hebben een leukere manier om jezelf voor te bereiden op het leven van een student… Of gewoon als je al student bent en op een fijne manier uit wil brakken van de avond ervoor. Wij zetten dus de 10 beste films over het studentenleven voor je op een rijtje!

1. Feuten het feestje

Misschien ken je de serie Feuten wel… In deze film komen de hoofdrolspelers nog even één keer terug in een heuse speelfilm! Sociëteit Mercurius organiseert een feestje, en dat kan natuurlijk niet anders dan volledig uit de hand lopen. Een fijne film voor op een brakke zondag of misschien om te leren hoe het niet moet?

2. Van Wilder

Van wilder is werkelijk een eeuwige student. Het idee om af te studeren vinden veel mensen eng: want wat doe je daarna? Maar Van Wilder doet er écht alles aan om maar niet af te studeren, hij vind het studentenleven veel te leuk. Zijn vader en de universiteit vinden het echter iets minder leuk en dat levert her en der wat problemen op…

3. 22 Jump Street

Deze film is het vervolg op 21 Jump Street. Channing Tatum en Jonah Hill worden dit keer op een universiteit geplaatst. Het echte studentenleven speelt zich een beetje af op de achtergrond maar dat maakt de film niet minder leuk om te kijken!

4. Legally Blonde

Wanneer Elle gedumpt wordt door haar vriendje, die haar maar dom vindt, besluit ze hem terug te winnen door advocate te worden. En wat een mooie bijkomstigheid is: ze blijkt uit te blinken in rechten!

5. National Lampoon’s Animal House

Twee eerstejaarsstudenten komen per ongeluk terecht bij een dispuut dat een grote gestoorde chaos is. De club wil de nieuwe leden maar al te graag hebben zodat ze zelf minder contributie hoeven in te leggen terwijl de universiteit er alles aan doet om het stelletje gekken weg te krijgen!

Beste films voor studenten!

6. Pitch Perfect

Oké, toegegeven. Deze film gaat niet zozeer over het studeren, maar meer over buitenschoolse activiteiten. Het gaat over de à capella club op een universiteit en alles wat zij meemaken tijdens verschillende wedstrijden. Misschien geen perfecte film voor wanneer je een kater hebt, maar wel top voor alle andere dagen!

7. The Great Debaters

Even wat anders dan een comedy, namelijk een prachtige film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Debatcoach van Wiley College wil zijn donkere debatteamleden dezelfde kansen te bieden als hun blanke rivalen. En dat blijkt lastiger te zijn dan dat hij van tevoren denkt.

8. Monster University

Deze universiteitsfilm van Pixar gaat  over de relatie tussen Mike Wazowski en “Sully” Sullivan tijdens hun dagen aan Monsters University, nog lang voordat de twee beste vrienden werden.

9. The Waterboy

Deze film gaat over een voetbal-waterjongen die zijn tackeltalent ontdekt. Toch moet hij de worstelingen in zelfvertrouwen en teamplay overwinnen.

10 Things I Hate About You

Bianca mag van haar ouders enkel en alleen op date als ze voor haar zusje ook een date vindt. Dat lijkt bijna onmogelijk, en daarom besluit ze haar zusje maar te koppelen aan de bad boy van school.

Oké, misschien leer je niet super veel van deze films… Maar het zorgt in ieder geval wel voor een paar relaxte avonden in (het begin van) je studententijd! Ga voor meer films naar StreamPlaza. Ook kun je daar terecht voor informatie over de beste streamingsdiensten!

1 gedachte over “De 10 beste films voor studenten!”

Plaats een reactie

Sitemap