Beste laptop voor studenten [2020 UPDATE] – De koopgids voor studenten

Op zoek naar de beste laptop voor studenten? Ook dit jaar schreven wij van Slimmecentenvoorstudenten.nl weer een unieke koopgids met de beste modellen van dit jaar. Wij kijken hierbij naar de juiste prijs/kwaliteit verhouding.

De laptop markt blijft een ingewikkelde markt waarbij veel studenten de bomen door het bos niet meer zien. Een laptop is vaak duur en daarom vinden (aankomende) studenten het lastig om de juiste keus te maken. Met deze koopgids hopen wij te zorgen dat je de beste laptop kiest die bij je past.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een studenten laptop?

Een goede laptop voor studenten is budgetvriendelijk, snel en als het even kan ziet die er ook nog een beetje stijlvol uit.

Natuurlijk moet de laptop niet te duur zijn, want een student heeft vaak maar een beperkt budget. Het is in ieder geval raadzaam om te letten op een aantal factoren:

  • Gewicht: uiteraard wil je je laptop meenemen naar je college’s, dus het gewicht is van belang! Wij adviseren jou om een laptop te nemen met een maximaal gewicht van 1,5kg.
  • Harde schijf: op een harde schijf sla je alles op. Het is aan te raden om een pc te kopen met een harde schijf van minimaal 120gb. Bij voorkeur een SSD-schijf, want deze zorgt ervoor dat de laptop ook direct een stuk sneller is. Hierdoor kan je direct bij de start van het college beginnen met het bijhouden van aantekeningen!
  • Processor: het hart van de laptop wordt ook wel de processor genoemd. De processor bepaalt -samen met het werkgeheugen en de harde schijf- hoe snel de computer is. Wij adviseren je om minimaal voor een i3-processor te gaan. Volg je echter een opleiding waar je ook veel aan de slag zal gaan met grafische programma’s, dan is een processor van het type i7 aan te raden.
  • Werkgeheugen: op het werkgeheugen van je computer worden tijdelijke bestanden opgeslagen. Hoe meer werkgeheugen, hoe sneller de pc. Wij raden je aan om minimaal 4gb werkgeheugen aan te houden.
  • Besturingssysteem: een persoonlijke keuze, maar zeker niet onbelangrijk: het besturingssysteem. Ga jij voor Windows (van Microsoft), MacOS (van Apple) of ben je toch meer een ChromeOS (van Google) persoon? Laptops zijn verkrijgbaar in verschillende besturingssystemen, en jij zal zelf de keus moeten maken wat je het fijnste vindt werken!
  • (Voor gamers) Videokaart: ontspanning is in het studentenleven ook zeker niet onbelangrijk, dus voor de gamers zal een videokaart ook belangrijk moeten zijn!

Het vinden van een goede laptop voor school kan best even puzzelen zijn. Er worden veel termen genoemd, maar als je bovenstaande begrippen aanhoudt kom je al een eind.

Update maart 2020 | De top 10 beste laptops voor studenten

Net zoals het afgelopen jaar willen wij jullie ook dit jaar weer voorzien van een top 10 met de beste laptops voor studenten. Een laptop aanschaffen vergt vaak technische kennis, en bovendien hebben de verkopers in fysieke winkels ook maar één belang: jou de duurste laptop aansmeren!

En dat is precies wat wij juist niet willen. We willen jou op een eerlijke manier laten weten welke 10 laptops het meest geschikt zijn voor studenten!

Conclusie: wat is de beste studenten laptop?

Begrijpelijkerwijs volgt nu de vraag: wat is de beste studenten laptop? Het is een vraag wat volledig afhankelijk is van je eigen situatie.

Ga je een opleiding doen waarbij je veel te maken zal krijgen met foto-/video bewerking? Dan dien je gewoon een duurdere betere laptop aan te schaffen dan gemiddeld. In dat geval kom je in veel gevallen waarschijnlijk uit op een Macbook Pro.

Ben je op zoek naar een ‘gemiddelde laptop’? Dan zit je met de merken Asus, Acer, HP en Lenovo eigenlijk altijd wel goed.

Plaats een reactie

Sitemap