Bespaar op printen

Bespaar op printen

Inktcartridges zijn meestal erg duur. Hierdoor wordt het printen van een verslag al gauw erg prijzig. Om te beginnen kun je minder inkt verbruiken zodat je ook vaak minder inktpatronen hoeft aanschaffen. Hier een aantal tips:

  • Stel de printer zo in dat deze minder inkt gebruikt. Je kunt de printer instellen op ‘snel of ‘concept’. De papieren komen er dan vele malen sneller uit dan normaal maar verbruikt veel minder inkt.
  • Als je een webpagina gaat printen, zoek dan altijd eerst naar een printversie. Deze versie’s laten grote afbeeldingen en ingekleurde vlakken weg. Hierdoor gebruikt de printer veel minder inkt bij het uitprinten
  • Wanneer de inktcartridges bijna leeg zijn, loopt de kwaliteit van je printjes terug. Maar vervang de cartridges niet direct. Je kunt vaak nog een aantal pagina’s printen door de afdrukkwaliteit op ‘hoog’ te zetten.

De meeste drukkers vragen een veel geld voor een set inktpatronen. Maar deze hoeven niet duur te zijn. Op de onderstaande sites kun je voor weinig kwalitatief goede inktcartridges kopen.

  • 123inkt.nl verkoopt huismerk inkt van uitstekende kwaliteit voor minder geld dan de orginele cartridges. Ze verkopen inkt voor de meeste recente printers, maar ook voor wat oudere printers.
  • Inkttoppers levert zowel originele als compatible inkt en toners tegen zeer scherpe prijzen.
  • Inktwereld.nl heeft een ruim assortiment, waarvan meer dan 4000 artikelen uit voorraad leverbaar (en voor 16.00 uur besteld, morgen in huis).

Print dubbelzijdig! Zo bespaar je papier en het is beter voor het milieu.

Inktcartridges inwisselen voor geld
Lege inktcartridges zijn nog veel geld waard en kunnen bij een aantal bedrijven ingewisseld worden voor geld. Voor het inleveren van een inktcartridge kun je een vergoeding krijgen van 50 cent tot zelfs 2 euro per stuk. Enkele bedrijven waar inktcartridges ingeleverd kunnen worden zijn:  legecartridge.nlGBSrecyclingen inkt-collect.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *