Beleg jij al in crypto?

Exacte cijfers zijn moeilijk te achterhalen, maar uit onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van alle jongeren in Nederland investeert in cryptovaluta. Dat is een opvallend hoog aantal, want het percentage van alle volwassenen met cryptovaluta schommelt naar schatting rond de acht procent. Naarmate de leeftijd vordert, neemt dat percentage verder af. Boven de 55 jaar is hooguit zo’n drie procent van alle Nederlanders met cryptovaluta actief.

Snel rijk worden is een utopie

Veel mensen dromen ervan om snel rijk te worden en durven wel een gokje wagen. Want beleggen is in feite altijd een vorm van gokken, omdat je ook geld kunt verliezen. Het is slechts weinigen gegeven om daadwerkelijk rijk te worden van beleggingen. Toch kan het een mooi extra zakcentje opleveren en dat kunnen veel jongeren goed gebruiken, al was het maar om de torenhoge studieschuld mee af te lossen. Maar het kan ook anders lopen. Wanneer de bitcoin koers een forse tuimeling maakt, zoals we in 2021 zagen net na de kerstdagen, ben je een deel van je investering kwijt. De koers daalde in zeer korte tijd met ongeveer tien procent. Bij kleine investeringen is daar goed mee te dealen, maar als je er meer geld ingestoken hebt, ben je dus ook meer kwijt.

Lange termijn

Lange termijn
Beleggen is dan ook iets wat je moet doen voor een lange(re) termijn. En dan is het natuurlijk allemaal zeer lucratief, want de cryptovaluta hebben in de afgelopen jaren exorbitant hoge rendementen opgeleverd. De grote vraag is natuurlijk of die trend zal blijven doorzetten. Een andere belangrijke vraag is: hoe reageren de banken straks als het handelen in cryptovaluta meer en meer gemeengoed is geworden en daardoor de harde munten gaat ondermijnen? We zagen in de jaren 30 van de vorige eeuw dat men in de Verenigde Staten om die reden al het bezit van goud verbood. Pas in de jaren 70 werd dat verbod weer opgeheven. Iets soortgelijks zou in de toekomst ook best met cryptovaluta kunnen gebeuren. De vraag is alleen wel of dat in de huidige tijd nog een reëel uitvoerbare maatregel zou zijn.

Betrouwbaar platform

Ben je totaal onbekend met deze materie, maar wil je jezelf er wel in verdiepen? Besef dan goed dat er veel malafide bedrijven actief zijn die als voornaamste doel hebben om zichzelf te verrijken ten koste van argeloze investeerders. Kies altijd voor een betrouwbaar handelsplatform.

Plaats een reactie

Sitemap