Autoverzekering op naam van je ouders

De één haalt hem na de eerste keer, de ander doet er iets langer over: het rijbewijs. Wie het roze pasje eindelijk heeft, die wil autorijden! In het begin leen je af en toe de auto van je ouders. Steeds vaker en vaker, om vervolgens zelf maar een tweedehands bolide van je zuurverdiende centen aan te schaffen.

Daar hoort natuurlijk ook een autoverzekering bij. Omdat het je eerste verzekering is en je nog niet zo lang je rijbewijs hebt, is de premie torenhoog. Laat je je auto toch gewoon op naam van een van je ouders verzekeren. Of toch maar beter van niet?

Over schadevrije jaren van een autoverzekering

Elke verzekeringnemer die voor het eerst een autoverzekering afsluit, start op nul schadevrije jaren. Tel daar de jonge leeftijd en een jong rijbewijs bij op en de premie schiet omhoog. Voor een autoverzekeraar vorm jij namelijk een groot risico: jonge mensen met weinig rijervaring rijden vaker schade dan oudere verzekeringnemers die al jaren een rijbewijs hebben en al veel schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Het aantal schadevrije jaren staat in verband met de no-claim korting. Heb je minimaal een jaar schadevrij gereden? Dan heb je no-claim korting opgebouwd: je krijgt een korting op je premie. Rij je schade en claim je deze bij je verzekeraar, dan betaal je weer wat meer aan premie. Zo heb je de besparing op je autoverzekering zelf in de hand.

Wie is de regelmatige bestuurder?

Voor de autoverzekeraar is het belangrijk te weten wie de regelmatige bestuurder van de auto is. Sommige personen laten hun autoverzekering op naam van een van de ouders zetten. Door te liegen over de daadwerkelijke regelmatige bestuurder ontvangen zij een korting op hun premie. Toch is het niet aan te raden te liegen over de regelmatige bestuurder van je auto. Raak je betrokken bij een ongeval, dan heeft dat grote gevolgen voor de schadevergoeding. Beter kun je je autoverzekering op je eigen naam zetten. Je moet tenslotte ooit je schadevrije jaren opbouwen. Of dat nu is of over een paar jaar.

Plaats een reactie

Sitemap