5 tips om te besparen op je zomervakantie

Of je nou op zonvakantie gaat naar Italië, Portugal of Spanje, een stapvakantie met vrienden viert of een roadtrip doet door Europese steden, zomervakanties zijn duur. Het is volkomen logisch dat je niet op iedere cent let maar met een paar eenvoudige bespaartips kom je al een heel eind. 

Besparen op je zomervakantie

1. Uitgaan

Uitgaan is naast de vlucht en het hotel de grootste kostenpost voor veel jongeren. Om niet al té veel geld uit te geven aan drankjes is het verstandig om elke avond een vast bedrag mee te nemen. Zo weet je ongeveer wat je kwijt bent en heb je goede controle over je uitgaven. Bij veel clubs en kroegen mag je voor een bepaalde tijd gratis naar binnen. Zo bespaar je vaak al een tientje per avond. Dit is in één week al 70 euro.

2. Partypakketten

Veel jongerenorganisaties bieden de zogenaamde partypakketten aan. Deze bestaan bijvoorbeeld uit een aantal kroegentochten, een middag op een partyboot, membercards met gratis toegang tot verschillende clubs, gratis bbq etc. Meestal zijn deze pakketten erg duur. Bedenk goed of je deze activiteiten allemaal gaat doen tijdens je vakantie.

3. Wisselkoersen

Hier krijg je mee te maken als je een land bezoekt waar men niet met de euro betaalt. Het is dan noodzakelijk om de euro om te wisselen naar de valuta van het desbetreffende land. Dit is het goedkoopste in het land zelf. Vooraf geld wisselen bij de bank of bij een wisselkantoor is duurder omdat er verschillende heffingen worden berekend.

4. Uit eten

In sommigen landen is het goedkoper om uit eten te gaan dan om zelf te koken. Ga opzoek naar de leuke restaurantjes in smalle steegjes net buiten het centrum. Deze restaurants zijn minder toeristisch ingesteld en je kunt er meestal voor minder dan een tientje uitgebreid eten.

5. Vervoer

In de meeste grote steden is de metro het snelste en goedkoopste vervoersmiddel om je te verplaatsen. Een andere optie is een taxi nemen. Dit is in veel landen het duurste vervoersmiddel. Toch hoeft niet veel te kosten als je vooraf een bedrag afspreekt. Let goed op dat de taxichauffeur aan het einde van de rit wel de juiste prijs vraagt. Sommige chauffeurs willen nog wel eens een extra tientje bij de prijs opdrukken.

Plaats een reactie

Sitemap