4 applicaties om geld te besparen met je smartphone

Het leven als student is niet voor iedereen even makkelijk. Hoewel veel fulltime werkers terug verlangen naar hun studententijd, kunnen studenten op hun beurt vaak niet wachten totdat ze bakken met geld verdienen.

Een grappige tweestrijd die voor velen zo zal voelen. Als student heb je namelijk de meeste tijd om leuke dingen te doen (die vaak geld kosten), terwijl je als werkend persoon juist het geld maar niet de tijd hebt. Vandaar dat we met 4 applicaties komen waardoor je als student eenvoudig geld kunt besparen.

4 applicaties om geld te besparen met je smartphone

De Slim Koken App

De rijksoverheid geeft aan dat Nederlandse consumenten ieder jaar ruim 150 euro per persoon aan voedsel weggooien. Meestal zijn dit melk(producten), brood, groenten en fruit. Producten die jij waarschijnlijk ook in je koelkast hebt liggen. Gelukkig is er nu de ‘Slim Koken’ applicatie van het Voedingscentrum, die je leert slimmer om te gaan met eten. Zo heeft het een bewaarfunctie waarmee je precies kunt zien hoelang bepaald eten goed blijft en of dat het geschikt is om in de vriezer te bewaren. Hierdoor hoef je minder eten weg te gooien en bespaar je dus eenvoudig geld.

Knaek app

Ieder jaar kunnen studenten weer profiteren van verschillende studentenkortingen. Zo heb je natuurlijk de studenten Ov-chipkaart waarmee je (gratis) kunt reizen met het openbaar vervoer, maar ook de CJP-pas. De welbekende CJP Cultuurpas geeft je korting op veel culturele en lifestyle uitstapjes. Maar naast deze twee bekende passen, is er nu ook de Knaek Studentenkortingspas. Hiermee kun je een heel schooljaar lang gebruik maken van kortingen bij diverse winkels en restaurantjes, zoals McDonalds, Smullers, Febo, Albert Heijn, Gamma en Subway. Wanneer je de Knaek App download, kun je in alle studentensteden gebruik maken van je kortingspas. Ideaal toch!

Call Timer

Hoewel de abonnementskosten van je mobiel vaak voor hoge vaste uitgaven zorgen, kiezen veel studenten toch voor de nieuwste smartphones. Niet gek, als je ziet wat je er allemaal mee kan. Toch is ook op deze kostenpost eenvoudig te besparen. Probeer bijvoorbeeld de Call Timer app eens uit. Deze applicatie kun je zodanig instellen dat je telefoongesprek wordt verbroken zodra je langer dan een bepaald aantal minuten belt. Vind je dit wat overdreven en wil je niet midden in je gesprek onderbroken worden? Je kunt er ook voor kiezen om een melding te krijgen wanneer je een bepaald aantal minuten bereikt, of alleen de nummers van je meest gebelde vrienden opgeven. Zo houd je je telefoonkosten dus eenvoudig in de hand.

Red Laser

We weten allemaal dat we veel geld kunnen besparen als we de aanbiedingen van supermarkten, drogisten en online winkels in de gaten houden. De consumentenbond heeft onderzocht dat je wel 33% op je uitgaven kunt besparen als je hier fanatiek mee aan de slag gaat. De Red Laser app kan je hier bij helpen. Met deze applicatie kun je de streepjescode van het product dat je nodig hebt scannen, waarna het de prijzen weergeeft waarvoor het in de winkels wordt verkocht. De goedkoopste winkel staat automatisch bovenaan. Je kunt een lijst aanmaken met je favoriete producten, waardoor je niet iedere keer opnieuw hoeft te zoeken. Natuurlijk kun je jouw lijst ook met al je vrienden delen!

Deze vier apps kunnen je als student helpen om bewuster met geld om te gaan. Zo houd je eenvoudig meer geld over voor leuke dingen. Vergeet daarnaast niet om ook op de kleintjes te letten. Geef dus niet iedere dag geld uit aan iets lekkers op het station, doe grote boodschappen bij de Aldi of Lidl, laat je pinpas tijdens het stappen thuis en drink in de zomer eens een lekker wijntje in het park in plaats van op het terras. Good luck!

Plaats een reactie

Sitemap