3 opties om goedkoper je iPhone vervangen dan ‘gewoon’ een gloednieuwe kopen

Je hebt twee soorten mensen: mensen die zweren bij de iPhone en mensen die er juist niets mee hebben. Behoor je tot de eerste categorie, dan mag wel gezegd worden dat je een dure smaak hebt, want bij Apple-producten betaal je ook voor de naam. Dat is je natuurlijk niet kwalijk te nemen, want de iPhone is een prachtig stukje techniek, maar voor een student is een dure smaak hebben niet erg praktisch. De meeste studenten zwemmen immers niet in het geld. Maar wat als je oude iPhone dringend aan vervanging toe is, omdat hij het niet meer goed doet of erg gedateerd aan het raken is? Een gloednieuwe iPhone kopen is een forse investering die je je mogelijk niet kunt veroorloven. Welke opties heb je dan om goedkoper je oude iPhone te vervangen?

Tweedehands iPhone kopen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een tweedehands iPhone te kopen ter vervanging van je oude iPhone. Deze kun je bij zogenaamde ‘pandjeswinkels’ vinden, waar je ervan uit mag gaan dat ze gecheckt zijn. Een andere optie is om via Marktplaats of een vergelijkbare website een mooie tweedehands iPhone te zoeken, maar daar zit natuurlijk wel een risico aan dat er uiteindelijk iets mis mee blijkt te zijn. Garantie heb je zeker in dat laatste geval niet. Ook is het natuurlijk vaak zo dat een tweedehands iPhone niet het meest gloednieuwe model zal betreffen, maar een editie van twee of drie jaar oud moet wel tweedehands te vinden zijn.

Refurbished iPhone

Geen geld voor een gloednieuwe iPhone en vind je tweedehands te link? Bespaar met refurbished iPhones! Dit zijn ook gebruikte iPhones, maar toch is het niet helemaal hetzelfde als tweedehands. Refurbished iPhones zijn gecheckt en opgelapt om ze weer van een nieuw leven te voorzien, bijvoorbeeld door ze van een nieuw display te voorzien. Je krijgt er garantie op, dus als er iets mis mee blijkt te zijn kun je aanspraak maken op die garantie. De mate waarin een refurbished iPhone is opgelapt, kan verschillen. Daar bestaan verschillende categorieën en het loont om daar aandacht aan te besteden. In het ene geval zit er bijvoorbeeld een nieuwe batterij in, en in het andere geval niet. Refurbished is – niet voor alleen iPhones – big business de afgelopen jaren, dus als je kiest voor een betrouwbare aanbieder, mag je ervan uitgaan dat je een goede aankoop doet. Ook een refurbished iPhone zal vaak niet het meest recente model zijn.

Refurbished iPhone

Nieuw telefoonabonnement met toestel

Wil je toch echt een gloednieuwe iPhone? Dan is er ook nog de optie om deze te nemen in combinatie met een nieuw telefoonabonnement. Waarschijnlijk moet je dan een deel van de waarde van het toestel meteen afrekenen, terwijl je de rest afbetaalt via je maandelijkse abonnementskosten. Houd er wel rekening mee dat die maandelijkse kosten dan relatief hoog gaan zijn, en dus waarschijnlijk voor hogere vaste lasten gaan zorgen. Ook is het belangrijk om te beseffen dat je op papier een lening aangaat, en die worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dat kan betekenen dat het moeilijker wordt om nog een andere lening of krediet aan te gaan, maar ook dat je na het missen van een aantal maandelijkse betaling een ‘negatieve’ registratie kunt krijgen die het verkrijgen van een lening geheel onmogelijk kan maken. Dat geldt overigens niet voor een lening bij DUO, want de overheid wisselt zelf geen gegevens uit met het BKR.

Om de pijn van het aankoopbedrag te verzachten, kun je je oude iPhone verkopen voor geld. Ook een iPhone die niet meer zo goed werkt, kan nog geld waard zijn. Wellicht gaat deze nog een tweede leven tegemoet als refurbished toestel. Natuurlijk is het fijn om een telefoon achter de hand te hebben als reservetoestel, maar als je een financieel gat te dichten hebt, is het wellicht toch een betere keuze om afstand te nemen van een smartphone die anders toch maar in de la ligt.

Plaats een reactie

Sitemap