Zwart werken

Zwartwerken is in Nederland nog altijd een veel voorkomend gegeven. Het lijkt ideaal. Geen belastingaangiftes, een hoog loon en je salaris in cash uitbetaald. Maar schijn bedriegt. Als de vrienden van de belastingdienst achter je ‘achtergehouden centjes’ komen, ontvang je een hoge boete die kan oplopen tot duizenden euro’s!

Zwart werken

Iemand die zwartwerkt, draagt geen belasting af aan de Belastingdienst. Voor de wet is dit illegaal (strafbaar). Het statement van de regering is: iedere burger die werkt moet belasting afdragen aan de belastingdienst. Zo draagt iedereen een steentje bij aan zaken die voor iedereen belangrijk zijn.

Heitje voor een karweitje

Als je wel eens een betaald klusje doet voor je vader of moeder hoef je dit natuurlijk niet op te geven bij de belasting maar als je daadwerkelijk een meerdere uren per week bij een werkgever betaalde werkzaamheden uitvoert moet dit wel.
Als je zwartwerkt, is je werkgever niet verzekerd tegen ongevallen. Snijd je je tijdens het afwassen per ongeluk aan een stuk glas, dan moet je deze kosten zelf betalen. Ook word je tijdens ziekte of een ongeval niet doorbetaald en ontvang je geen vakantiegeld.

 

Plaats een reactie

Sitemap