Zorg dat je bijbaan naast geld ook plezier oplevert!

De hele week zitten blokken en dan in de avonduren en/of het weekend ook nog eens aan de slag moeten om wat bij te verdienen! Leuk is anders maar jij bent natuurlijk niet de enige die als student chronisch geld tekort komt. Maar bekijk het eens anders: dit hoeven echt geen vervelende of saaie baantjes te zijn. Studentenwerk wordt steeds interessanter als je iets verder zoekt dan naar de welbekende baantjes in de horeca of winkels. Het werk dat je naast je studie doet kan heel leuk zijn en zelfs uiteindelijk heel relevant voor de rest van je carrière!

Kijk eens naar onderstaande 5 voorbeelden en laat je inspireren.

1. Mysterie shopper

Ja, echt waar. Shoppen en nog betaald worden ook! Goed, je gaat vooral undercover om dingen zoals de klantenservice, vriendelijkheid en het product aanbod te beoordelen maar dat doe je dan toch vooral winkelend. Je moet wel 21 zijn en een rijbewijs hebben want doorgaans brengt deze job je door heel het land.

2. Chauffeur

Nog een baantje waar je je rijbewijs voor nodig hebt en ook weer van plek naar plek gaat is als chauffeur. Dit kan bij een taxibedrijf maar denk ook aan bijvoorbeeld de vele food delivery services  of ander goederenvervoer.

3. Online

Begin een webshop, ga blogs schrijven, start een website of bouw deze voor anderen. En wat te denken van affiliatie marketing, producten promoten via je social mediakanalen? Online is natuurlijk heel veel mogelijk wat betreft geld verdienen. Als je vooral vanuit huis en niet op gezette tijden ergens aan de slag wilt is dit een mooie manier om bij te verdienen.

4/ Stadsgids

Je kent de stad waar je woont op je duimpje? Niet alleen de leuke kroegen en clubs maar ook een stuk geschiedenis? En je gaat graag met groepen mensen om? Informeer dan eens bij de plaatselijke VVV want met regelmaat wordt er gezocht naar gidsen die toeristen door een stad leiden.

5. Bootcamp instructeur

Bootcamp instructeur

Ben jij die fitboy -of girl die graag andere mensen inspireert ook aan hun conditie te werken? Kijk dan eens of je je kunt aansluiten bij een bestaande bootcamp club in jouw stad of begin er zelf één. Je kunt ook een sportschool binnenlopen en vragen of zij misschien nog een extra instructeur nodig hebben.

 

Zoals je ziet is er veel meer te doen dan drankjes rondbrengen en vakkenvullen. Loop vooral ook eens binnen bij een studentenuitzendbureau! Hier zul je ook ziet dat er veel meer mogelijk is dan je zou denken. Misschien weet je al wat je na je studie wilt gaan doen en kan zo’n bijbaan je nog sneller op weg helpen. Of je vindt juist een plek waar je via je studie misschien niet gekomen zou zijn. Hoe dan ook, je bent al druk zat met studeren dus zorg dat de uren die je daarnaast geld moet verdienen de moeite waard zijn!

 

Plaats een reactie

Sitemap