Zo verdien je geld met je hobby; 4 x toffe (bij)baantjes in de reisbranche

Ben jij op zoek naar een leuke tijdbesteding en een extra zakcentje? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld in de horeca of in de supermarkt gaan werken, schoonmaken bij oudere en noem het maar op. Maar wat is er leuker dan geld verdienen met iets dat je écht leuk vind om te doen? Houd jij ook zo van reizen of ben je zelfs aan het studeren voor een baan in de reisbranche? Dan zijn deze toffe bijbanen echt wat voor jou:

1. Het schrijven van een reisblog

Misschien denk je; dat kan ik niet. Maar een reisblog schrijven kan iedereen! En het goede nieuws is; je kunt er ook nog eens geld mee verdienen wanneer je het goed aanpakt. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging om je mee bezig te houden naast je studie? Start dan vandaag nog met het maken van een eigen website en schrijf je leukste reisverhalen op. Natuurlijk komt er heel wat bij kijken voordat je daadwerkelijk je portemonnee kunt vullen. Maar het is een toffe manier om jezelf te ontwikkelen en te werken aan een eigen portfolio. Vooral wanneer je een studie doet in de reisbranche.

2. Werken op een vakantiepark

Animatieteam

Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland barst het van de leuke vakantieparken. Hier is bijna altijd ruimte voor studenten die ervaring op willen doen en wat willen bijverdienen. Denk bijvoorbeeld aan Landal, Roompot en andere grote vakantieparken. Deze zijn gelukkig ook nog steeds geopend ondanks de coronacrisis. Vaak hebben ze bijbaantjes ter beschikking in bijvoorbeeld het animatieteam, de administratie of in de horecagelegenheden. Lijkt je dit wat? Google dan snel voor alle mogelijkheden!

Lees ook: bijbaan gezocht; bij welk soort bedrijven kun je het beste solliciteren?

3. Medewerker jongeren reisorganisatie

Hopelijk kunnen we deze zomer weer reizen. Dat betekend ook dat er voor jou meer mogelijkheden vrij komen om geld te verdienen in een tof vakantieland. Veel jongeren reisorganisaties hebben vacatures voor studenten in het Toerisme. Ga bijvoorbeeld aan de slag op een camping en vlieg naar de Turkse Riviera, de Italiaanse kust of een Grieks eiland. Daar kun je onder andere receptiewerkzaamheden uitvoeren,  deel uit maken van het activiteitenteam, mee gaan met uitstapjes en meer. Je doet op deze manier veel ervaring op, je verdiend geld én je pikt een “gratis” vakantie mee. Win-win-win!

4. Wordt Au pair in het buitenland

Voor iedereen die van kinderen én van reizen houd, is een bijbaan als au pair de perfecte optie. Veel mensen denken dat je hiervoor minstens een jaar beschikbaar moet zijn. Maar je kunt ook au pair worden tijdens bepaalde vakantieperiodes. Ga komende zomer (als het weer kan) bijvoorbeeld aan de slag bij een gezin in Frankrijk, Spanje, Italië of een ander tof land. Ontdek de bestemming waar je verblijft door de ogen van locals, leer op eigen benen te staan en beleef avonturen met het gezin waarvoor je werkt. Bekijk snel alle opties online en wie weet beleef jij binnenkort avonturen in je favoriete land.

Er zijn nog veel meer opties om te werken in de reisbranche naast je studie. Hopelijk wordt je geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan en verdien je binnenkort je geld met je hobby!

Plaats een reactie

Sitemap