Zo scoor je een goedkope stedentrip

Een paar dagen op reis en er even lekker tussen uit. Even weg van alle drukte na een tentamenweek of om deze juist te ontvluchten ;). Helaas moet je toch altijd even diep in de buidel tasten om zo’n leuke stedentrip te boeken. Wij geven wat handige tips hoe jij dit slim en goedkoop aanpakt! 

Busreizen

Busreizen naar grote steden zijn al ruime tijd populair. Je kunt kiezen voor 2, 3 of 4 daagse stedentrip. De reis is meestal inclusief heen- en terugreis, accommodatie, ontbijtbuffet en één of twee culturele bezienswaardigheden. De touringcar kan je op verschillende plaatsen in Nederland oppikken en rijdt vervolgens door naar plaats van bestemming. Daar aangekomen, kun je meestal meteen genieten van enkele uren vrije tijd in de stad. Er zijn verschillende organisaties in Nederland die goedkope stedentrips aanbieden bijvoorbeeld Slangenreizen, Effeweg en Vakantiediscounter. Steden die je o.a kunt bezoeken met een busreis zijn Londen, Berlijn, Parijs, Keulen, Brussel en Antwerpen. Voor een 2 daagse busreis (1 nacht slapen) betaal je ongeveer 100/150 euro p.p.

Stedentrip met trein of vliegtuig

Naast een busreis kun je natuurlijk ook met de trein of het vliegtuig reizen. Wij geven een aantal voorbeelden:

Berlijn – vanaf Amersfoort gaat er een directe trein naar het Deutsche Berlin in 6 tot 7 uur. Een treinkaartje naar Berlijn kost ongeveer 80 euro per persoon (retour). Een vliegticket kost ongeveer 100/120 euro per persoon vanaf Schiphol met KLM of Transavia en de reistijd is 1,5 uur. Het is natuurlijk makkelijker om reis + hotel tegelijk te boeken. Kijk hier voor een volledig overzicht.

Parijs – vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks met de trein naar Parijs (Thalys in 3,5 uur). Vanaf 150 euro p.p boek je een treinticket en hotel in één! Een vliegticket + hotel is wel ietsie duurder. Je moet rekening houden met minimaal 200 euro persoon retour (voor 1 nacht).

Londen – Om met de trein in Londen te komen moet je eerst afreizen naar Brussel. Hier neem je de trein naar Londen (Eurostar) en sta je in een paar uurtjes in het bruisende centrum. Een treinretour + hotel kost ongeveer 200 euro persoon (voor 1 nacht). Het vliegtuig nemen naar Londen is vele malen sneller dan met de trein. Binnen minder dan een uur ben je al op de luchthaven van Londen. Vlucht + hotel ongeveer 200/250 euro p.p (1 nacht).

Lissabon – Vanuit Eindhoven of Rotterdam vlieg je snel en goedkoop met het vliegtuig naar Lissabon. Het weer in Lissabon is het hele jaar prettig, dus het maakt niet zoveel uit in welke tijd van het jaar je naar Lissabon vertrekt. De wijken van Lissabon zijn prachtig om in rond te slenteren.

Alle prijzen kunnen per week, dag en tijdstip verschillen. Je doet er verstandig aan om research te doen naar de prijzen op jouw vertrekdatum, vertrekplaats en het door jou gekozen vervoersmiddel.

Goedkope stedentrip in eigen land

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wat dichterbij te blijven en een leuke stad in eigen land uit te zoeken. Een overnachting bij bijvoorbeeld een Flether Hotel of Van de Valk Hotel is vaak voor een prikkie geboekt. Op veilingsites zoals vakantieveilingen en hotelkamerveiling kun je bieden op een hotelovernachting. Wanneer je een beetje op een gunstig moment (‘s nachts of ‘s ochtends) biedt, kun je makkelijk voor een prikkie een overnachting bemachtigen!

Bekijk ook: Goedkoop reizen binnen Europa met de FlixBus

Plaats een reactie

Sitemap