Hoe kom je aan een studentenkamer?

Kan je je ouders soms wel achter het behang plakken en ben je toe aan een plekje voor jezelf? Tijd om op kamers te gaan! Maar hoe kom je aan een studentenkamer voor jezelf? Wij geven je een paar handige tips om snel een studentenkamer te scoren!

Het vinden van een studentenkamer is niet altijd makkelijk. Het hangt van een aantal factoren af, hoe snel je een studentenkamer komt. Voorbeelden hiervan zijn: de hoogte van jouw budget en in welke studentenstad je een kamer zoekt. In sommige steden zijn de kamer eenmaal wat schaarser dan in andere. Ook is het aantal m² en de locatie is vaak bepalend voor de hoogte van de huur.

Rond vragen

Je kunt beginnen met rondvragen aan vrienden, familie en studiegenoten. Laat zoveel mogelijk mensen weten dat jij een kamer zoekt! Een goede manier om dit snel en makkelijk kenbaar te maken is natuurlijk via social media. Vraag of vrienden en familie het bericht willen delen. Zo bereik je in één klap een grote groep mensen. Hiermee vergroot je de kans op een kamer!

Een tijdelijke studentenkamer

Je kunt ook kiezen voor een tijdelijke kamer. Studenten die voor een tijd in het buitenland gaan studeren verhuren hun kamer vaak voor een bepaalde periode onder. Je bent dan in ieder geval voor een tijdje voorzien en je kunt vanuit hier verder kijken naar een kamer voor onbepaalde tijd. Een groot voordeel is dat je niet iedere keer hoeft te reizen voor studie of een hospitatieavond.

Meld je aan op kamersites

Een andere manier is je aanmelden op een kamersite. Hier worden studentenkamers in verschillend prijsklassen en locaties aangeboden. Helaas moet je voor veel kamersites eerst een account kopen voordat je op een kamer kunt reageren. Maar op Kamer.nl gaat dat anders. Hier kun je gratis aanmelden voor jouw toekomstige droomkamer! Aanmelden is makkelijk en je hebt direct contact met de medebewoners van het studentenhuis.

Plaats een reactie

Sitemap