Zo bewaar je kliekjes!

Ook al hebben we als student niet veel te besteden, toch kopen we al gauw te veel en gooien we in grote getale voedsel weg. Dit kan beter! En daarmee ook goedkoper. Wij vertellen je in 3 tips hoe je het beste kliekjes en andere producten kunt bewaren!

Heb je nog een portie eten over? Dan kun je dit restje makkelijk bewaren voor een andere dag. Zo ga je voedselverspilling tegen en het is hartstikke makkelijk na een lange dag college. Eventjes een paar minuutjes in de magnetron opwarmen en je hebt een lekkere, goedkope maaltijd!

1. Bewaartijd vaststellen

Hoe je kliekjes het beste kunt bewaren, hangt van een aantal factoren af. Want hoe en hoelang wil je het bewaren? Weet je zeker dat je de kliekjes binnen drie dagen gaat opeten? Dan kun je het rustig in de koelkast bewaren. Maar heb je geen zin om een gerecht vaker dan één in een week te eten of heb je gewoon veel te veel gemaakt? Dan kun je het invriezen.

In de koelkast kun je een maaltijd ongeveer 2 tot 3 dagen veilig bewaren. In de diepvries is dit een stuk langer. Ronduit een maand kun je zeker gekookte pasta, rijst en andere pastasoorten bewaren.

2. Vis en vlees bewaren

Met deze producten moet je even oppassen aangezien deze producten erg kwetsbaar zijn en vatbaar voor allerlei bacteriën. Vis dat is aangesneden kun je beter niet langer dan een dag bewaren. Gekookte of gebakken vis en vlees kun je invriezen. Houdt er wel rekening mee dat de structuur van kliekjes met deze ingrediënten behoorlijk kan veranderen. Maarrr vaak is het nog net zo lekker ;).

3. Check je boodschappen

Sommige studenten hebben niet de beschikking over een grote vriezer. In de meeste gevallen moet je het doen met een klein vriesvakje in de koelkast. Houdt hier rekening mee wanneer je gaat koken. Kook bijvoorbeeld voor maximaal 2 keer zodat je geen portie hoeft weg te gooien. Probeer ingrediënten voor jouw gerecht zo nauwkeurig mogelijk af te wegen zodat je niet te veel koopt. Op AH.nl kun je bijvoorbeeld invullen voor hoeveel personen je kookt. Je kunt precies zijn hoeveel je nodig hebt voor twee personen.

Lees ook: Deze producten zijn na de houdbaarheidsdatum nog prima te eten

Plaats een reactie

Sitemap