Wintersportvakantie anno 2014

Lekker een weekje geen colleges, feesten en van de berg afglijden. Maar wintersport is ook een dure uitgave. Vaak betaal je alleen al voor verblijf en skipas 500/600 euro. Hieronder een aantal handige tips voor een niet al te dure wintersportvakantie!

Kies dit jaar voor iets anders dan Oostenrijk of Zwitseland. In bijvoorbeeld Tsjechië, Polen, Slowakije of Duitsland is het veel voordeliger om een weekje van de pistes af te roetsen. In Zwitseland betaal je voor 7 dagen gemiddeld €230,- p.p. In Tsjechië ligt dit bedrag een stuk lager, namelijk rond de €105,- per persoon! Niet geheel onbelangrijk: de Snaps en Flügels in de Après-skibars zijn hier ook een stuk goedkoper.
Oostenrijk en Zwitseland zijn al jarenlang populaire wintersportgebieden. De oost-Europese gebieden zijn nog redelijk onbekend waardoor de prijzen ook een stuk lager zijn.

Voor de fanatieke wintersporters is het hoogstwaarschijnlijk voordeliger om zelf paar ski’s of een snowboard aanschaffen. Op internet zijn veel  websites te vinden die outlet ski’s en snowboards verkopen. Dit is veel goedkoper en de artikelen zijn in prima staat. Soms kun je ook materiaal lenen van familie of vrienden. Sommigen hebben nog ergens ski’s op zolder liggen en doen er niks mee. Voor een kleine vergoeding kun je die vast wel een weekje lenen.

Heb je geen geld voor een wintersport vakantie? Dan is het altijd leuk om een dagje een indoor skihal te bezoeken. In het Duitse Bottrop ligt de grootste indoor skibaan van Europa. Voor een bedrag van €25,- kun je hier al zo’n 5 uur de piste op. Voor €5,- extra kun je ook nog is de hele dag onbeperkt eten! Houdt ook de pagina’s zoals vakantieveilingen in de gaten. Hier kun je vaak voor minder geld naar een indoorskihal.

Andere populaire indoor skipistes in Nederland zijn Snowworld in Zoetemeer en Landgraaf, Snowdome de Uithof in Den Haag en Snowplanet in Velzen-Zuid.

De onderstaande reisorganisaties zijn speciaal gericht op jongeren wintersportvakanties.
www.husk.nl en www.snowmania.nl

3 gedachten over “Wintersportvakantie anno 2014”

Plaats een reactie

Sitemap