Wintersporter niet altijd verzekerd met wintersportdekking

Bij een doorlopende reisverzekering is het niet altijd vanzelfsprekend dat je ook verzekerd bent tijdens de wintersport. Vooral als het gaat om off-piste skiën en andere gevaarlijke wintersportactiviteiten is het opletten geblazen. Simpelweg de wintersportdekking toevoegen aan jouw reisverzekering voordat je richting de sneeuw vertrekt, is niet altijd voldoende.

Wintersportdekking

De standaard doorlopende reisverzekering bestaat doorgaans uit een basisdekking en enkele aanvullende modules die je zelf naar eigen wensen kan toevoegen. Denk hierbij aan bagage, ongevallen, medische kosten, annulering, reisrechtsbijstand, hulp en huur vervoermiddel, wintersport en/of gevaarlijke sporten.

Verzekeringmaatschappijen met wintersportdekking

Er zijn maar een paar verzekeringsmaatschappijen die wintersport in hun standaarddekking hebben opgenomen. Dit zijn onder andere Aegon, Aon Direct, Delta Lloyd, HEMA, London Verzekeringen en Zilveren Kruis Achmea. Het gaat hier om het beoefenen van de standaardwintersporten zoals skiën en snowboarden binnen de afgezette pistes. Wintersporters die zich wagen aan andere sporten en/of buiten de pistes gaan, zijn vaak niet verzekerd binnen hun huidige verzekering.
Skiën buiten de gemarkeerde pistes wordt steeds populairder waardoor steeds meer wintersportliefhebbers meer risico’s lopen op ongevallen.

Kosten bij een ongeval

De kosten van een ongeluk op de piste kunnen flink oplopen. Denk maar aan het vervoer van de piste naar het ziekenhuis. Vaak gaat dit met een glijbanaan of helikopter. Deze kosten worden niet vergoed vanuit je zorgverzekering maar vanuit je reisverzekering met dekkingen zoals hulpverlening en geneeskundige kosten. Hulpverlening is vaak standaard mee verzekerd maar de dekking geneeskundige kosten niet.

Wij adviseren avonturiers goed hun premie te controleren en deze in dien mogelijk aan de passen. Mocht er iets mis gaan tijdens de wintersport dan ben je in ieder geval goed verzekerd en kom je niet voor onverwachtse kosten te staan.

Lees ook: Wintersport voor studenten

Plaats een reactie

Sitemap