Wintersport voor studenten

Wintersport voor studenten

Wintersport voor studenten: Het blijft een moeilijk te betalen fenomeen. Een prijskaartje waar je u tegen zegt en dan hebben we het nog niet eens over het vervoer naar de plaats van bestemming. Wil jij komend jaar toch op wintersport en heb je nog niet geboekt? Wij geven je een paar handige tips om goedkoop op wintersport te gaan.

Boek zelf je wintersportvakantie. Dit scheelt je een hoop administratiekosten van een reisbureau en je zit niet aan allerlei pakketten vast. Een aantal goedkope reisorganisaties voor studenten zijn: Husk,  snowtime en studentenwintersport.

Soms gaat een studievereniging of een andere club van je studie of school ook op wintersport. Deze reisjes zijn in verhouding een stuk goedkoper dan dat je zelf boekt. Dit komt omdat de vereniging vaak een fikse korting krijgt omdat het om een grote groep gaat.

Ga met een georganiseerde busreis mee. Dit is een stuk goedkoper dan dat je zelf met de auto gaat. Helaas ben je wel een tijdje langer onderweg en is het minder comfortabel maar aan de andere kant aan leuke mensen geen gebrek en je kunt alvast vrienden maken. Je zit inmiddels allemaal in het zelfde schuitje.

Een wintersportvakantie winnen

Soms kun je een wintersportvakantie winnen op een veilingsites. Let wel goed op de kleine lettertjes of er geen extra kosten aan verbonden zijn. Wanneer dit allemaal in orde is, kun je vaak veel geld besparen.

Heb je na je tentamens een weekje vrij? Boek een vakantie in het laagseizoen. Dit is velen malen goedkoper dan dat je in de schoolvakanties boekt. Het kan zelfs oplopen tot wel €200,- verschil! Ook kun je bijvoorbeeld in april of begin mei gaan. Op hogere punten ligt vaak nog genoeg sneeuw en de tarieven voor deze periode zijn een stuk lager.

Top 5 goedkoopste wintersportlanden

1. Tsjechië
2. Duitsland
3. Slovenië
4. Bulgarije
5. Roemenië

One Response

  1. PZ 15/12/2014

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *