Welke zorgverzekering moet ik kiezen?

Welke zorgverzekering moet ik kiezen?

Het lijkt wel alsof iedereen massaal zijn of haar huidige zorgverzekering aan het vergelijken is met andere aanbieders. Zorgverzekeraar adverteren een slag in de rondte om zoveel mogelijk mensen naar hun verzekering te lokken. Maar de grote vraag blijft altijd: Welke zorgverzekering moet ik kiezen?

Welk zorgverzekering pakket neem ik?

Ga ten eerste altijd na of je het goede pakket hebt gekozen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je veel geld betaalt voor iets wat je waarschijnlijk niet nodig zult hebben. Heb je vaak blessures of klachten bij de tandarts? Dan doe je er verstandig aan om deze mee te verzekeren in je zorgpakket. Maar heb je maar weinig klachten en ga je niet vaker dan 2 keer per jaar dan de tandarts? Dan is het misschien beter om alleen een basisverzekering af te sluiten. Ook kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen.

Zorgverzekeraars doen er alles aan om jou bij hun binnen te lokken. Vaak lijkt het alsof de verzekeringen er goedkoop zijn. Maar let altijd goed op de kleine lettertjes onder aan de pagina. Vaak lijkt het goedkoop maar is dat het niet!

Bij sommige zorgverzekeraars kun je per jaar je verzekering betalen. Je betaalt in één keer het gehele bedrag en hoeft de rest van jaar niks meer bij te betalen. Kijk op de website van jouw verzekeraar of dit bij jou ook kan.

De bekendste vergelijkingssites zijn: independer, hoyhoy, zorgkiezer

De goedkoopste zorgverzekeraars voor studenten op dit moment:

wegaegaag
rrr
4
5
Bron: www.studentenzorgverzekering.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *