Welke zorgverzekering moet ik kiezen?

Het lijkt wel alsof iedereen massaal zijn of haar huidige zorgverzekering aan het vergelijken is met andere aanbieders. Zorgverzekeraar adverteren een slag in de rondte om zoveel mogelijk mensen naar hun verzekering te lokken. Maar de grote vraag blijft altijd: Welke zorgverzekering moet ik als student kiezen?

Welk zorgverzekering neem ik?

Ga ten eerste altijd na of je het goede pakket hebt gekozen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je veel geld betaalt voor iets wat je waarschijnlijk niet nodig zult hebben. Heb je vaak blessures of klachten bij de tandarts? Dan doe je er verstandig aan om deze mee te verzekeren in je zorgpakket. Maar heb je maar weinig klachten en ga je niet vaker dan 2 keer per jaar dan de tandarts? Dan is het misschien beter om alleen een basisverzekering af te sluiten. Dat is in dat geval het goedkoopste voor jou.

Verhoog je eigen risico

Je kunt er voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Je betaalt dan maandelijks minder premie voor je zorgverzekering. Je kunt vaak kiezen tussen een eigen risico van € 385,-, € 585,- of € 885,-. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie. Bekijk in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar wat er voor jou mogelijk is.

Zorgverzekeraars doen er alles aan om jou bij hun binnen te lokken. Vaak lijkt het alsof de verzekeringen er goedkoop zijn. Maar let altijd goed op de kleine lettertjes onder aan de pagina. Vaak lijkt het goedkoop maar is dat het niet! Vergelijk zorgverzekeraars op verschillende vergelijkingssites en kies als student altijd voor de goedkoopste.

Bij sommige zorgverzekeraars kun je per jaar je verzekering betalen. Je betaalt in één keer het gehele bedrag en hoeft de rest van jaar niks meer bij te betalen. Kijk op de website van jouw verzekeraar of dit bij jou ook mogelijk is.

De bekendste vergelijkingssites voor zorgverzekeringen zijn: Independer, Hoyhoy, Zorgkiezer.

Plaats een reactie

Sitemap