In welke studentenstad woon je het goedkoopst?

De huur voor je studentenkamer betalen is iedere maand een behoorlijke uitgave. Iedere maand een paar honderd euro neer tellen voor een paar m² waar je waarschijnlijk alleen maar slaapt en studeert. De huisbazen werken ook niet echt mee. Wanneer er een grote vraag is naar kamers, drukken ze er zo weer een paar tientjes per maand bovenop. 

In welke studentenstad woon je het goedkoopst?

Veel huurders worden belazerd waar ze bij staan. Ze weten vaak niet dat ze te veel betalen. Check daarom altijd je huurprijs op huurcommissie. Betaal je te veel? Dan moet de huurprijs onmiddellijk naar beneden. Wanneer je huurbaas het hier niet mee eens is, kun je dit aanvechten via de rechter of dreigen te vertrekken.

Over het algemeen zijn de studentenkamers in Enschede de allergoedkoopste van Nederland. De gemiddelde kamer kost hier gemiddeld € 223,- per maand. Ook Tilburg doet het goed. Voor (gemiddeld) € 281,- per maand kom je gemakkelijk aan een ‘stekkie’.

Amsterdam is met een gemiddelde van 538 euro per maand (meer dan € 25,- per vierkante meter!) met stipt op nummer 1 de duurste studentenstad van Nederland. Ook Utrecht doet het goed. Met een gemiddelde van € 430 per maand en 23 euro per m² is dit een terechte nummer 2.

De gemiddelde student betaalt gemiddeld € 405 euro (!) per maand. Maar in welke studentenstad studeer je nou het goedkoopst? Dat is moeilijk te zeggen omdat het aan het aantal m² per kamer ligt en er natuurlijk uitzonderingen zijn. Wel is duidelijk dat als je echt lage huurprijzen zoekt, je in Twentse Enschede moet zijn.

Plaats een reactie

Sitemap