Welk geldtype ben jij?

Iedereen geeft zij geld anders uit, de één vind het geen enkel probleem om iedere maand 500 euro uit te geven en de ander doet het liever met de helft minder. Dit is geen probleem als je maar voldoende inzicht in je in- en uitgaven hebt. Daarbij kan het ook handig zijn om je zelf tot een bepaald geldtype te bombarderen.

Het spaarvarken

Als spaarvarken vind je het fijn om je loon, lening of stufie zo lang mogelijk op je rekening te laten zijn. Geld uitgeven is niet je grootste hobby daarom ben je altijd opzoek naar de beste deals en krijgt het liefst alles voor niks. Jouw motto is: wie spaar, die heeft wat.

Fixer

Deze mensen hebben hun financiën meestal goed op orde en weten wat er in- en uit gaat. De Fixer geeft weinig om luxe en status waardoor er regelmatig geld overblijft voor een paar extra biertjes in de kroeg of voor een festival op z’n tijd. De Fixer komt bijna nooit geld te kort en spaar af en toe een paar tientjes.

Trendzetter

Deze spender geeft veel geld uit aan luxe en kwaliteitsproducten zoals een iPhone 7, een Micheal Kors tas of … Hij wil graag laten zien dat hij geld heeft (ook heeft hij dat niet echt) en is erg populair onder zijn vrienden. Tip: kwaliteit is meestal niet af te leiden aan het merk. Huismerk of B-merken zijn meestal net zo goed en een  heel stuk goedkoper.

Big Spender

Deze mensen lijkt altijd geld te hebben en geven het uit als water. Nieuwe kleding, games, vakanties en uitgaan zijn dingen waar het meeste geld naar toe gaat. Jouw motto is: geld moet rollen. Tip: het kan geen kwaad om af en toe iets minder geld uit te geven en dit te bewaren voor ‘later’. Wat ‘later’ is bepaald je natuurlijk zelf ;). Je leven is echt niet meteen saai wanneer iets minder spend.

Als je jezelf in één of meerdere geldtypes herkent, kun je meer inzicht krijgen in jouw gedrag rondom geld.

Lees ook: tips voor studenten met een studieschuld

Plaats een reactie

Sitemap