Wat is een prepaid creditcard en wat kan je er mee?

Voor studenten is soms lastig om een creditcard aan te vragen. Dit komt omdat zij vaak nog niet over een rendabel inkomen beschikken. Maar voor veel studenten die in het buitenland een stage gaan doen of een tijdje gaan reizen, is een creditcard wel van belang.

Waarom een creditcard aanvragen als student?

In Nederland gebruikt ongeveer 55 procent van de bevolking wel eens een creditcard. Toch wint deze betalingsmethode het bij lange na niet bij andere betalingsmiddelen zoals de pinpas, contant geld of iDeal. Een creditcard wordt door Nederlanders vaker in het buitenland gebruikt omdat deze daar veel populairder is dan in eigen land. Ook studenten die op wereldreis gaan of stage lopen in het buitenland zijn beter voorbereid met een creditcard op zak. De reden is hiervoor is dat veel hotels, hostels of autoverhuurbedrijven alleen met creditcardbetalingen werken.

Wat is een prepaid creditcard?

Omdat het aanvragen van een normale creditcard vaak lastig is voor studenten, kunnen zij beter kiezen voor prepaid creditcard. Dit is eigenlijk geen creditcard maar een debitcard. Met deze kaart heb je eigenlijk alle voordelen van een creditcard zonder dat je risico’s loopt. Je bepaald namelijk zelf hoeveel krediet je op de pas zet. Eigenlijk is het te vergelijken met een prepaid telefoonkaart of de chipknip van een aantal jaar terug. Een prepaid creditcard kan bijvoorbeeld handig zijn voor aankopen die je doet bij (buitenlandse) webwinkels die geen iDeal accepteren. Opladen kan eenvoudig via iDeal, PayPal of een bankoverschrijving.

Voordelen prepaid creditcard

  • Je wordt niet ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie (BKR);
  • Je hebt controle over jouw uitgaven. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel geld je op de kaart zet;
  • Je kunt niet rood staan;
  • Het risico op fraude is nihil;
  • Je bouwt geen schuld op;
  • Bij de aanvraag wordt er niet naar je inkomen gevraagd;
  • Makkelijk internationale transacties doen

Nadelen prepaid creditcard

  • Je betaal één per jaar een X-bedrag voor het gebruiken van de kaart;
  • Bij een te laag krediet wordt je kaart geweigerd. Je kunt immers niet rood staan;
  • Niet alle prepaid creditcards hebben een Nederlandstalige helpdesk of een kantoor in Nederland.

Een prepaid creditcard is een ideale uitkomst voor studenten die worden afgewezen voor een normale creditcard. Je kunt direct betalen en maakt daardoor geen schulden. Tevens betaal je op precies dezelfde manier als met een normale creditcard.

Wil je een prepaid creditcard aanvragen? Je kunt hier een tijdelijke creditcard aanvragenJe moet 18 jaar of ouders zijn om een prepaid creditcard aan te vragen.

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij

Lees ook: Werken in het buitenland: wat moet je regelen?

Plaats een reactie

Sitemap