Was voordelig!

Wassen is duur. Het kost veel stroom en vaak moet je een wasmachine aanschaffen. Maar het kan goedkoper dan de meeste studenten weten. Hieronder een paar handige tips om cheap ass wasjes te draaien!

Was voordelig d.m.v handwasjes

Een handwas is een eenvoudige vervanger voor de wasmachine. En tevens een heel stuk goedkoper! Bij de appie kun je een pak Biotex halen voor max. 3 euro. Een teiltje met lauw water, een beetje Biotex en wassen maar! Laat je kleding een tijdje weken in het water, haal de kleding een paar keer goed door het water en vervolgens goed uitspoelen. Een kind kan de was doen!

Wasserette

Een wasserette is een goede oplossing als je niet over een wasmachine beschikt. Je gooit je kleding die gewassen moet worden in de grote wasmachine, wacht twee uur en klaar is kees. De kosten voor een wasbeurt zijn ongeveer tussen 10 en 14 euro. Dit hangt af van het aantal graden en de hoeveelheid wasgoed. De wasserette is hiermee niet echt goedkoop. Je bent hier per maand al gauw 40 tot 50 euro aan kwijt.

Huur een wasmachine

Bij smartstudentdeal kun je een wasmachine huren voor € 14,- per maand. Dit kun je dan doen samen met je huisgenoten. De kosten hiervan zijn dan ongeveer 3/4 euro per maand p.p. Dit is veel goedkoper dan een wasserette en makkelijker dan een handwas.
Ook het huren van een eventuele wasdroger is mogelijk. Dit kost ook ongeveer € 14,- per maand. Hier komen de kosten van stroom, wasmiddel en eventuele wasverzachter nog wel bovenop.

Je kunt ook ieder weekend je wasgoed mee naar ‘thuis-thuis’ nemen. Dit natuurlijk nog veel voordeliger. Maar de vrouw des huizes zal hier wat minder blij mee zijn!

1 gedachte over “Was voordelig!”

Plaats een reactie

Sitemap