Wanneer is je studenten ov geldig?

Vrijwel alle studenten in Nederland hebben recht op een studenten OV-kaart. Hartstikke fijn natuurlijk gratis reizen! Toch horen wij nog regelmatig meningsverschillen van studenten over wanneer de OV-kaart geldig is. Om dat iets duidelijker te maken hebben wij hieronder alles netjes op een rij gezet!

Als student heb je helaas niet altijd 100% gratis reizen. Ten eerst maak je als je begint met studeren een keuze voor een week- of weekend abonnement. Je reist dan of doordeweeks of in het weekend helemaal gratis. Als je een week OV-kaart hebt, reis je in het weekend op saldo met 40% korting. En als je in het weekend vrij reist, heb je doordeweeks 40% korting.

  • De week OV-chipkaart is geldig vanaf maandagochtend 04:00 uur tot zaterdagochtend 04:00 uur.
  • De weekendkaart is van vrijdag 12.00 tot maandag 04.00 geldig.

Studenten ov geldig in de vakantie?

Als student kun je in de vakanties ook gebruik maken van je studentenreisproduct. Echter, de grote uitzondering op deze regel de zomervakantie. Studenten met een week OV-kaart kunnen van 16 juli 2018 tot 16 augustus 2018 niet gratis door Nederland reizen. Je kunt wel gebruik maken van 40% korting.

Studenten met een weekend OV kunnen in de vakantie wel gratis reizen. Dit geldt echter alleen voor de weekenden. Als je doordeweeks reist, reis je op saldo met 40% korting.

Mocht je in de zomervakantie toch graag met de trein willen maar heb je geen recht op gratis reizen, dan kun je gebruik maken van deze handige tips! Hier vind je slimme tips om goedkoop te reizen zonder studentenreisproduct.

Studenten ov geldig op feestdagen?

Feestdag Week Weekend
Nieuwjaarsdag Op saldo reizen met 40% korting Vrij reizen
Goede Vrijdag Vrij reizen Vrij reizen
Pasen Op saldo reizen met 40% korting Vrij reizen
Koningsdag Op saldo reizen met 40% korting Vrij reizen
Bevrijdingsdag Op saldo reizen met 40% korting Vrij reizen
Hemelvaart Op saldo reizen met 40% korting Vrij reizen
Pinksteren Op saldo reizen met 40% korting Vrij reizen
Kerst Op saldo reizen met 40% korting Vrij reizen

Switchen van studentenreisproduct

Het kan zijn dat een week- of weekendabonnement je toch niet zo goed bevalt. Je merkt dat je vaker in het weekend reist dan doordeweeks, terwijl je een weekabonnement hebt. In dat geval kun je dan je studentenreisproduct omzetten naar een weekend abonnement. Wisselen van abonnement kan gratis maar is niet onbeperkt. Je kunt dit maximaal 2 keer per jaar doen.

Lees ook: goedkoop met het ov zonder studentenreisproduct

Plaats een reactie

Sitemap