Waarom je huisbaas jouw studentenflat moet isoleren?

Warme tropische temperaturen kennen wij niet in ons kikkerlandje. In de winterperiode hebben wij toch echt wel de verwarming nodig om onszelf warm te houden. Maar een verwarming is niet de enige oplossing op jouw woning warm te houden. Veel warmte gaat verloren als je bijvoorbeeld een raam open zet en daarmee verspil je ook energie. Daarom wordt er veel nagedacht over alternatieve oplossingen. Een voorbeeld is het plaatsen van isolatie in je woning. Dit is een goede optie wat hier kan veel geld mee energie en dus geld mee bespaard worden!

Redenen om je woning te isoleren

Het gebruik van alternatieve energie is tegenwoordig essentieel, omdat de natuurlijke brandstoffen steeds verder worden uitgeput. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld al zonne-energie. Ook kunnen wij energie besparen door zuinig om te gaan met onze verwarming in huis. Goede isolatie is daarbij een goed hulpmiddel. Zoals eerder genoemd gaat de warmte van de verwarming snel verloren, maar door goede isolatie zal warmte binnen worden gehouden, zodat je niet steeds extra moet bij verwarmen om de warmte te behouden in jouw woning. De CO2 uitstoot zal omlaag gaan en de natuurlijke energiebronnen worden minder gebruikt. Dit scheelt weer in de energiekosten!

Isolatie in huis hebben we niet alleen nodig tijdens de koude winterdagen. Ook in ons land kan het in de zomer flink warm worden. Het duurt dan misschien niet zo lang, maar toch hebben we een aantal dagen per jaar tropische temperaturen. Je wilt dat het dan lekker fris blijft in jouw huis, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van een airco of een ventilator.

Belangrijk bij het isoleren

Waneer je huisbaas van plan is jouw studentenflat te isoleren zal hij veel energie besparen. Dit bedrag dat bespaart wordt, kan van de maandelijks huur afgetrokken worden. Maar hoeveel dit in werkelijkheid is hangt van een aantal zaken af. Het type isolatiemateriaal is bijvoorbeeld een belangrijke factor, vooral de dikte hiervan. Ten tweede is de manier waarop de isolatie wordt geplaatst ook een belangrijke factor die een grote rol speelt. Het is van groot belang om dit zo goed mogelijk uit te voeren, zodat je allerlei problemen zult voorkomen. Maak je geen gebruik van dik en geschikt isolatiemateriaal dan kan er condensatie optreden dat zal ervoor zorgen dat er schimmels ontstaan. Dit is schadelijk voor je muren, maar nog belangrijker het is ook erg schadelijk voor de gezondheid.

Met de huisbaas om tafel

Denk je dat het mogelijk is om jouw studentenflat te isoleren en hier jaarlijks veel geld mee te besparen? Ga dan met je huisbaas om de tafel en kom met goede argumenten. Voor jouw huisbaas moet de isolatie ook iets opleveren.

Een andere manier om op energiekosten te besparen is om over te stappen naar een andere goedkopere energieleverancier. Op deze manier profiteer je ieder jaar weer van de welkomstbonus en energie aanbiedingen van de energieleverancier.

Plaats een reactie

Sitemap