Waarom je een bijbaan in de horeca kunt overwegen

Als je als student op zoek bent naar een bijbaan voor naast je studie, kun je alle kanten op. Oppassen, kranten bezorgen, meehelpen op kantoor of in een winkel staan: er is veel mogelijk. Waar door studenten ook veel wordt gekozen, is een bijbaan in de horeca. Waarom je een horeca baantje zeker kunt overwegen? Wij zetten hieronder wat goede redenen op een rij!

Flexibele werktijden

Als student werken in de horeca zorgt ervoor dat je profiteert van flexibele werktijden. Het is hierdoor een baan dat je goed kunt combineren met je studie, omdat je zelf kunt aangeven wanneer je beschikbaar bent om te werken. Houd er wel rekening mee dat het vooral om de avonden kan gaan, omdat het op deze momenten natuurlijk het meest druk is in de horeca. Als je een bijbaan in de horeca neemt, kun je ervan uitgaan dat je te maken krijgt met een 0-uren contract. Zo kun je extra diensten draaien als je even wat extra wilt bijverdienen, bijvoorbeeld in vakanties, en zit je niet vast aan vaste werktijden. Doordat je heel flexibel bent, houd je ook nog genoeg tijd over voor andere dingen naast werken en je studie. Wel zo fijn!

Nieuwe mensen ontmoeten

Waarom je een horeca bijbaan ook zeker kunt overwegen, is omdat deze bijbaan je de mogelijkheid geeft om veel nieuwe mensen te ontmoeten. Je werkt veel samen met collega’s en je kunt een goede band opbouwen. Hoewel er hard gewerkt wordt in de horeca, hoort een drankje na afloop er natuurlijk ook bij. Het is dus niet alleen maar hard werken, maar er is ook ruimte voor gezelligheid. En naast dat je veel collega’s ontmoet, ontmoet je ook allerlei nieuwe gasten.

Geen dag is hetzelfde

Een bijbaan in een restaurant heeft ook als voordeel dat geen dag hetzelfde is. Hoewel je wel vaak dezelfde werkzaamheden uitvoert, heb je in de horeca te maken met onverwachte situaties en telkens nieuwe gasten. Dit zorgt ervoor dat het niet eentonig wordt en dat je iedere werkdag weer andere dingen meemaakt.

Er zijn veel verschillende functies

Als je op zoek wilt gaan naar een horeca studentenjob, kun je veel kanten op. Werken in de horeca is enorm divers, waardoor je echt voor een functie kunt kiezen die goed bij je past. Zo kun je aan de slag gaan in de bediening of achter de bar, maar ook als afwasser of als barista in een koffiezaak. Als je meerdere functies leuk vindt, zou je dit natuurlijk ook met elkaar kunnen afwisselen als het mogelijk is. Experimenteer vooral, zodat je erachter komt wat echt goed bij jou past.

Werken in de horeca

Je krijgt fooi

Een andere mooie bijkomstigheid van een studentenjob in de horeca is het feit dat je fooi kunt ontvangen. Veel horecagelegenheden werken hieraan mee en dit is natuurlijk fijn. Vaak wordt er gewerkt met een fooienpot en het fooi wordt dan verdeeld onder het personeel. De fooi kan de ene dag meer zijn dan de andere dag, maar het is altijd een fijn extraatje. Naast je huidige loon is dit dan toch mooi meegenomen. Je kunt in de horeca dan ook best goed verdienen, wat als student natuurlijk een mooi pluspunt is.

Je doet veel kennis op

Een bijbaantje in de horeca heeft als voordeel dat je veel nieuwe kennis op kunt doen, of je nu al ervaring hebt in de horeca of niet. De kennis die je opdoet kun je gebruiken tijdens je werk, maar ook in je privéleven kan het van pas komen. Van het indekken van een tafel tot het leren kennen van verschillende gerechten en wijnen: het kan handige informatie zijn. Bovendien krijg je de kans om jezelf in de horeca te ontwikkelen op sociaal vlak. Gast is koning en daarom is het van belang om altijd sociaal te zijn. In de horeca doe je er alles aan om het zo fijn mogelijk voor de gast te maken.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft werken in de horeca meerdere voordelen. Horeca baantjes zijn tenslotte niet voor niets zo geliefd, waardoor je het als student absoluut als bijbaan kunt overwegen. Of het nu naast je studie is of je kiest voor een vakantiebaan in de horeca: jij bepaalt. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke bijbaan, dan kun je zeker op zoek gaan naar functies in de horeca. Wie weet ga je het wel enorm leuk vinden en wil je hier in de toekomst ook nog wat mee doen!

 

Plaats een reactie

Sitemap