Waarom bijles geven een ideale bijbaan kan zijn voor naast je studie

Naast je studie is het natuurlijk fijn om wat extra’s bij te verdienen. Je wilt tenslotte toch geld hebben om leuke dingen te doen, te kopen of om te sparen. Qua bijbanen voor naast je studie kun je alle kanten op. Een bijbaan die je zeker kunt overwegen, is bijles geven. Waarom bijles geven als student de ideale bijbaan kan zijn voor naast je studie? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij, dus lees snel verder!

Het staat goed op je CV

Een van de goede redenen om bijles te geven naast je studie, is omdat het goed op je CV staat. En dit is een mooi voordeel, want dit is uiteraard iets wat bij het solliciteren goed van pas komt. Hoe beter jouw CV, hoe groter de kans is op een toffe baan. Door bijles geven aan je CV toe te voegen, laat je zien dat je in staat bent om kennis en vaardigheden over te brengen om een ander op weg te helpen. En dit wordt vaak gezien als een groot pluspunt voor werkgevers.

Jij bepaalt je werktijden

Een ander voordeel van bijles geven als scholier, is dat je in staat bent om zelf je werktijden te bepalen. Jij geeft zelf aan hoeveel uren je wilt werken en wanneer je beschikbaar bent om andere scholieren op weg te helpen. Dit is fijn, waardoor de bijbaan vrij flexibel is. Als je een wekelijks uurtje les geeft en dit komt een keer niet uit door een deadline of iets anders, dan kun je dit vaak makkelijk verplaatsen. Wat ook een goede mogelijkheid is, is om bijles te geven in de zomervakantie of andere vakanties. Dan heb je meer tijd en kun je extra geld verdienen.

Fysiek en online mogelijk

Waarom je als bijbaan voor bijles geven moet kiezen? Omdat je flexibel bent in het geven van deze lessen. Je kunt ervoor kiezen om bijles te geven op een fysieke locatie, maar ook bijles geven online wordt steeds populairder. Ook een combinatie van deze twee is uiteraard mogelijk. Aan de hand van de wensen van de scholier die je bijles geeft kun je bepalen wat hierbij een goede optie is.

Zelf een uurtarief bepalen

Of je nu fysiek of online bijles gaat geven als student, het is een groot voordeel dat je hierbij zelf een uurtarief mag bepalen. Als jij dit aanbiedt aan studenten, bepaal je dus zelf hoeveel je hiervoor vraagt. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met dat niet iedereen in staat is om een hoog uurtarief te betalen. Je bent zelf nog een student, dus ga ook niet te hoog zitten. Maar alsnog kun je door bijles te geven leuk geld verdienen!

Het kan je voldoening geven

Of je nu bijles Engels, geschiedenis of economie wilt geven: een mooi voordeel aan deze bijbaan is dat het je voldoening kan geven. Je kunt andere scholieren namelijk helpen bij het behalen van betere resultaten. En als dit eenmaal lukt, kun je toch wel trots zijn op jezelf. Het kan dus veel voldoening geven om jouw kennis over te dragen. Wie weet kun jij wel het verschil maken voor studenten en hier zullen ze je dan ongetwijfeld dankbaar voor zijn.

Je kunt belangrijke vaardigheden ontwikkelen

Een andere reden om voor deze bijbaan te kiezen is omdat je hierdoor naast het studeren ook nog andere belangrijke vaardigheden blijft ontwikkelen. Je kunt extra kennis opdoen en lesstof vanuit andere perspectieven bekijken. Ook de vaardigheid om informatie goed over te dragen is natuurlijk goed om te hebben en hier kun je jezelf dus zeker in ontwikkelen. Waar dit in het begin misschien wat lastig is, zal dit je vast steeds beter afgaan. De vaardigheden die je gebruikt bij het geven van bijles kun je in je verdere loopbaan ongetwijfeld nog gebruiken, waardoor je investeert in je toekomst.

Bijles geven als student

Of je nu fysiek of online bijles wilt geven als middelbare scholier of wanneer je al op het MBO, HBO of de universiteit zit: het heeft meerdere voordelen om voor deze bijbaan te kiezen. Het is dan ook zeker goed om te overwegen als je op zoek bent naar een leuke bijbaan voor naast je studie. Als je het ziet zitten, is het uiteraard goed om te bepalen waar je bijles in wilt geven. Kijk naar waar je goed in bent en waar je anderen mee op weg zou kunnen helpen. Bijles geven in wiskunde, geschiedenis of talen: je kunt alle kanten op!

Plaats een reactie

Sitemap