Waar haal je de goedkoopste koffie

Even snel een lekkere kop koffie of cappuccino als je staat te wachten op de trein? Maar wat kost dat nou als je dit minstens 3 keer per week herhaalt? Wij zochten het voor je uit!

Waar haal je de goedkoopste koffie?

Albert Heijn to go

Dit is verre weg de goedkoopste aanbieder van warme dranken. Voor maar € 1,75 krijg je een royale beker koffie, thee, espresso of cappuccino. Over de smaak zijn de meningen verdeeld. Per week € 5,25 en per jaar € 273,-.

Hema

Bij de Hema betaal je voor een kleine kop koffie, cappuccino of thee € 1,75. Voor een groter formaat betaal je 2 euro. De dranken hebben een goede kwaliteit en zijn erg populair onder treinreizigers. Per week € 5,25 en per jaar = € 273,-.

Julia’s

Deze Italiaanse aanbieder is tegenwoordig op bijna elk station te vinden en is natuurlijk gespecialiseerd in Pasta’s. Maar ze serveren ook heerlijke Italiaanse koffie. Wel wat aan de dure kant (€ 2,50) maar van goede kwaliteit. Per week  € 7,50 en per jaar € 390,-.

Starbucks

De grootste en bovendien de duurste koffie aanbieder. De fillialen van Starbucks zijn over de hele wereld te vinden en zijn uiterst populair onder treinreizers. Je betaalt hier zo’n € 3,65 voor een kop koffie en cappuccino. Ga je liever voor een caramel macchiato of voor een vanille latte dan betaal je al gauw € 4,55. Per week  € 12,- en per jaar  € 624,-.

McDonalds en McCafé

Al enkele jaren probeert McDonald’s het met de McCafé restaurants. Dit concept sloeg in Nederland echter niet aan maar in het buitenland wordt er veel gebruik van gemaakt en lopen de vestigingen goed. De keten blijft het proberen en verleidt haar bezoekers met speciale acties. Zo kon iedereen begin oktober een week lang gratis een kop koffie, espresso of cappuccino afhalen. Voor 1,95 krijg je een beker simpele koffie of thee. Per week € 5,85 en per jaar € 304,20.

Online bestellen

Ook het online bestellen van koffie kan goedkoop uitpakken. Iedereen wil wel een goede koffie aanbieding toch? Als student kan je bijvoorbeeld koffiepads of koffiecups online aanschaffen.

Verschil goedkoopste en duurste koffie

Tussen de goedkoopste koffiecorner (Albert Heijn to go) en duurste (Starbucks) zit op jaarbasis maar liefst € 390,-(!) verschil. In het vervolg misschien iets beter nadenken wanneer je een bak koffie haalt?

Goedkoopste koffie

2 gedachten over “Waar haal je de goedkoopste koffie”

Plaats een reactie

Sitemap