Waar een bierkrat nog meer goed voor is

Bierkratten dienen er natuurlijk voor om het bier te vervoeren, maar je kunt er meer mee dan je denkt. Hieronder vind je 10 handige manieren voor een bierkrat!

1. Fietskrat

Handig voor je studieboeken, boodschappen of drank: een krat op je fiets. Je kunt er één in de winkel halen, maar met een beetje handigheid gebruik je daar gewoon een bierkratje voor.

2. Hoogslaper

11-4-2014-11-14-2

Altijd al een hoogslaper willen hebben om ruimte te besparen, maar niet eentje binnen jouw budget kunnen vinden? Bierkratten helpen je ook in deze situatie uit de brand. Je kunt het bed zo hoog maken als je wilt door bierkratten op te stapelen.

3. Salontafel

Een stevige tafel om een avondje biertjes te drinken. Plaats een aantal tegels op de grond en plaats vervolgens de lege bierkratten. Hierboven kun je nog een rij tegels leggen voor alle stevigheid. Zo valt je biertje in ieder geval niet om!

4. Spaarpot

11-4-2014-11-26-spaarpot

Het opsparen van bierkratjes heeft zo zijn voordelen. Zo heb je aan het eind van de maand een aardig zakcentje aan statiegeld over.

5. Zwembad

De zomer komt er weer aan en dan heb je natuurlijk een zwembad nodig. En jawel, ook dat kun je maken van bierkratten, samen met wat (landbouw)plastic. Je kunt hem zo groot maken als je wilt. Zorg ervoor dat hij stevig genoeg is voor al het water dat je erin giet.

6. Stoel

Tijdens een feestje heb je ongetwijfeld wel eens een stoelentekort gehad en bierkratje biedt dan de uitkomst.

7. Lampenkap

11-4-2014-11-20-8

Als je op zoek bent naar iets orgineels in je kamer, is de ‘bierkrat-lampenkap’ misschien iets voor jou. Maak er een gat in en hang je lamp eromheen, of ‘bouw’ verschillende kratten om je lamp heen.

8. Opruimbox

11-4-2014-11-15-3

Net zoals houten aardappelkistjes zijn ook bierkratten handig voor al je troep. Als je de binnenkant eruit sloopt, kun je er van alles in kwijt. Verf ze eventueel in een andere kleur of maak er een deksel op.

9. Radio

11-4-2014-11-18-4

Bouw een originele radio in je bierkrat. Er zijn veel varianten mogelijk: van draagbare radio voor op het strand of in het park tot luxe geluidssysteem. Wel is voor deze activiteit ene handigheid vereist.

10. Spelletjes

Wanneer een feestje een beetje inkakt, kun je verschillende spelletjes verzinnen met een leeg bierkrat. Ga bijvoorbeeld met verschillende groepen de strijd aan tijdens een bierkrattenrace en probeer je zo snel mogelijk te verplaatsen door een parcours met bierkratten als enige toegestane staanplaats.

Heb jij andere manieren waarvoor jij je bierkrat gebruikt? Vertel het ons en mail naar info@slimmecentenvoorstudenten.nl.

2 gedachten over “Waar een bierkrat nog meer goed voor is”

  1. Thank you for every other magnificent article. Where else
    could anyone get that kind of info in such an ideal manner of writing?
    I have a presentation next week, and I am at the look
    for such information.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Sitemap