Vraag je loonheffing terug bij de belastingdienst

Maart, de maand van de belastingaangifte. Heb je in 2014 een bijbaan gehad en heb je te veel loonbelasting betaald? Dan heb je in veel gevallen recht op belastingteruggave! 

Veel studenten betalen via hun werkgever automatisch loonbelasting. Dit komt in de meeste gevallen voor als je er twee bijbaantjes op na houdt. Omdat studenten slechts eenmalig recht hebben op loonheffing, heb je bij de ene bijbaan recht op loonheffingskorting en bij de ander niet. Er wordt dan een deel van het salaris ingehouden en betaald aan de belastingdienst. Hoe meer je hebt gewerkt, hoe meer loonbelasting er is ingehouden en je kunt terugvragen. Bekijk op je ontvangen jaaropgaven of je loonheffingskorting hebt ontvangen of niet.

Loonheffing terugvragen

Als je recht heb op belastingteruggave zijn er nog enkele eisen waar je aan moet voldoende voordat je loonheffing kunt aanvragen. Zo mag je in 2014 niet meer dan € 18.000,- hebben verdient, je was je student of scholier en jonger dan 30 jaar.

Studenten die gebruik willen maken van belastingteruggave dienen zichzelf daarvoor aan te melden. Je kunt daarvoor een korte check doen op deze website. Je krijgt dan binnen een paar minuten te zien of je recht hebt op belastingteruggave, zodat je later dit jaar wellicht kunt rekenen op een bonusbedrag dat je aan belasting niet af had hoeven dragen.

Stagevergoeding

Als je stage loopt en stagevergoeding ontvangt, wordt er vaak te veel belasting ingehouden. Als je studeert en daarnaast een bijbaan hebt, kun je aan je werkgever vragen of hij de studenten- en scholierenregeling toepast. Jouw werkgever houdt in dat geval dan geen of minder loonheffing in op je salaris en zo krijg je ook meer loon uitbetaald.

Plaats een reactie

Sitemap