Voordeelverpakkingen echt voordeliger?

Schijn bedriegt. De meeste mensen denken dat voordeelverpakkingen goedkoper zijn dan de ‘standaard’ verpakkingen. In verhouding is dat ook zo maar het grote verschil zit ‘m in het verbruik van het product. Als je meer producten tot je beschikking hebt, ga je ook meer en sneller gebruiken. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Vooral als je alleen of met z’n 2en bent, verbruik je meer als je grotere verpakkingen koopt. Als je bijvoorbeeld 50 of 70 vaatwastabletten hebt, zet je de afwasmachine makkelijker nog een keer aan als je er 70 tot je beschikking hebt want je het er toch ‘zoveel’. Ook het 1 + 1  of 2=1 betalen systeem komt eigenlijk op hetzelfde neer.

Tip: haal alleen voordeelverpakkingen als je het product voor veel mensen moet gebruiken of moet delen. Dan zijn de verpakkingen wel degelijk goedkoper. Haal als je alleen of met z’n 2en of 3en bent, alleen voordeelverpakkingen als ze in de aanbieding of bonus zijn. Meestal zijn ze dan net zo goedkoop als de ‘niet-voordeelproducten’ en maak je geen verlies op je gebruik.

 

Plaats een reactie

Sitemap