Vind last minute een stageplek

Ben je last minute op zoek naar een leuke stageplek vóór 1 september? Eigenlijk ben je al te laat met zoeken maar met deze slimme tips vind je gegarandeerd een leuke stageplek!

Vind last minute een stageplek

Ten eerste; ga als een gek op zoek naar interessante bedrijven. Je bent al erg laat met het zoeken naar een geschikte plek en de kans bestaat dat sommige bedrijven je daarom niet uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Zoek alle websites zoals stagemarktstagemotor, stageprikbord en stageplaza.nl af. Kies een stad of regio waar je graag stage wilt lopen, voeg je opleiding toe en zoek naar de functies die je graag wilt uitoefenen. Maakt een selectie van de (op het eerste oog) leukste bedrijven en maak een sollicitatiebrief.

Deze brief is erg belangrijk. Het is de eerste indruk die je bij een bedrijf achter laat. De tekst in de brief moet daarom in correct Nederlands geschreven zijn en het moet interessante info bevatten. Laat je brief altijd controleren door een 2e, 3e of zelfs 4e persoon. Zij zullen er altijd kleine puntjes uithalen die je zelf niet zult ontdekken.
Natuurlijk is je cv net zo belangrijk als je sollicitatiebrief. Voeg alle opleidingen, stageperiodes en projecten toe en licht deze toe waar nodig. Geef het bedrijf zoveel mogelijk (belangrijke) informatie over jezelf. Voldoet de brief en het cv aan alle eisen? Versturen maar!

Een ander puntje waar veel studenten de plank vaak mis staan is social media. Bedrijven controleren tegenwoordig als eerste alle sociale media kanalen van hun sollicitant. Als je daar foto’s op hebt staan waar je haveloos tegen de bar hangt of half naakt over straat rent, neemt het bedrijf je natuurlijk niet meer serieus. Zorg dat dit in orde is en haal de ‘mindere’ foto’s van jezelf van je profiel af.

Wanneer je uiteindelijk uitgenodigd wordt voor een gesprek moet je er natuurlijk vol voor gaan. Misschien is dit wel je laatste kans op een leuke stageplek. Presenteer je netjes en beleefd. Probeer de gestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en stel zelf eventueel ook wat vragen over het bedrijf en je stageopdracht. Nu maar hopen dat je het wordt!

2 gedachten over “Vind last minute een stageplek”

Plaats een reactie

Sitemap