Verstandig lenen?

Geld uitgeven doen we allemaal. Als je nu de huur van je kamer, dat biertje in de kroeg of de boodschappen in de supermarkt betaalt, het zijn allemaal uitgaven. Maar soms heb je te veel uitgaven en té weinig geld. Ga je dan lenen of minder uitgeven? Hieronder enkele tips over lenen.

Bijlenen verstandig?

Als je ervoor kiest om te lenen is het handig om eerst te kijken welke lening het beste bij jou past. Welk bedrag wil je maandelijks lenen en in welke termijnen ga je het terug betalen? Het leengedrag van studenten is vaak te verdelen in twee opties. De opties zijn:

  • Lenen bij dezelfde Informatie Beheer Groep als waar je ook de studiefinanciering van ontvangt. Als aanvulling op de stufi kun je als student bij deze overheidsinstelling een zogenaamde studielening afsluiten. Deze wordt dan maandelijks boven op je studiefinanciering gestort. De lening heeft een gunstig rentepercentage en de afbetaling begint pas na je studie.
  • Als tweede optie kun je geld lenen bij een commerciële instellingen. Banken bieden vaak speciale pakketten voor studenten aan. Het rentepercentage van deze lening ligt echter wel hoger dan bij de IB-groep. Het grootste voordeel van deze lening is dat er in 1 keer een groot bedrag vrij komt. Dit is bij de Iening van de IB-groep niet het geval. Hier ontvang je elke maand een bedrag.

Is een groot bedrag geen noodzaak dan is het aan te raden om een lening af te sluiten bij de IB-groep. Dan is dit wellicht goedkoper.

Plaats een reactie

Sitemap