Versla torenhoge abonnementen!

Werp eens een kritische blik op je maandelijkse uitgaven. Deze zijn al met al vaak erg hoog en (zolang je er niet van afziet) komen ze elke maand terug. Waarschijnlijk is een deel van je vaste lasten compleet overbodig en kun je deze per direct opzeggen.

Torenhoge abonnementen

Hieronder een aantal manieren om enkele uitgaven voorgoed te schrappen:

  • De torenhoge telefoonrekening. Dit abonnement is vaak een flink bedrag dat telkens opnieuw betaald moet worden. Stap over op een sim-only abonnement of verruil je luxe smartphone voor een iets minder exclusief toestel.
  • Je hebt enkele abonnement op verschillende tijdschriften. Vraag jezelf af of dit echt nodig is. Zo niet, zeg het per direct op. Je kunt het tijdschrift altijd nog in de winkel kopen als je daar behoefte aan hebt. Afmelden kan gemakkelijk door een mail of brief te sturen naar het desbetreffende bedrijf.
  • Ga na welk bedrag je per maand aan je zorgverzekeraar betaald. Veel mensen betalen onnodig voor tandarts, huisarts of hebben een hoog eigen risico. Wees slim en stap voor 1 januari over (dan is het gratis). Na 1 januari kost die een klein bedrag.

Het is slim om aan het begin van de maand een X bedrag opzij te zetten zodat je aan het eind van de maand niet te kort komt.

1 gedachte over “Versla torenhoge abonnementen!”

Plaats een reactie

Sitemap