Tussenjaar? Zo verdien je geld tijdens het reizen!

Een tussenjaar: een geweldig jaar om met een bomvolle backpack de wijde wereld in te trekken, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van je vrijheid. Maar helaas is er een kleine keerzijde. Het backpacken zal namelijk aardig wat kosten met zich meebrengen. Je kunt vóór je vertrek veel werken om alles bij elkaar te sprokkelen maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens het reizen te werken!

Horeca

Een bijbaantje in de horeca is in een vreemd land vaak snel geregeld. Loop eens langs de boulevard en vraag eens of er nog behoefte aan internationaal personeel is. Voor je het weet heb je een leuk bijbaantje in een restaurantje en verdien je een zakcentje bij. De horeca is (net als in Nederland) vaak geen vetpot maar daarentegen leer je ook snel een nieuwe taal en ervaar je een nieuwe cultuur.

Reisblog

Heb jij affiniteit met schrijven? Begin dan tijdens je reis een professionele reisblog! Niet zo eentje die tegenwoordig iedere reiziger bijhoudt (waarbijjijnu.nl of zoiets) maar een echte met een (gekochte) domeinnaam etc. Regel de domeinnaam, hosting en inrichting alvast voordat je vertrekt. Op deze manier kun je meteen beginnen met schrijven wanneer je op reis bent. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over toffe hotspots, een fotoreportage posten of handige tips gegeven over een bepaalde bestemming. De mogelijkheden zijn eindeloos! Probeer zo veel mogelijk te schrijven zodat je een database opbouwt in de zoekmachines. Gaat het een beetje lopen? Plaats dan advertenties zoals Google Adsense op je weblog. Stijgen de bezoekersaantallen na een tijdje de hoogste berg te boven? Dan kun je proberen adverteerders te werven op bijvoorbeeld www.blogmij.nl.

Reisgids

Ben je al een tijdje op dezelfde plek of ben je van plan enige tijd te blijven? Neem dan een bijbaantje als reisgids. Veel reizigers zijn gek op een tour door een grote stad zodat ze in een korte tijd alle hotspots zien. Je bezorgt andere reizigers een leuke dag, het verdiend meestal lekker en je leert snel andere talen.

Fotografen

Ben je gek op mooie kliekjes en doe jij alles voor die ene geweldige foto? Als fotograaf kun je jouw mooiste foto’s verkopen en hier goed geld mee verdienen. Helaas moeten het wel echt goede foto’s zijn en zijn de inkomsten niet altijd even regelmatig.

Au pair

Tijdens dit baantje heb je de kans het land, de taal en de cultuur te leren kennen! Want meestal woon je het grootste gedeelte van de tijd bij een gezin in huis. Meestal verdien je een leuk zakcentje en kost en inwoning is gratis. Kijk eens www.aupairworld.com/nl voor de opties in verschillende landen.

Lees ook: Werken in het buitenland: wat moet je regelen?

Plaats een reactie

Sitemap