Top 5 grootste kostenposten op de huisrekening

Het ouderlijk huis verlaten en op jezelf gaan wonen is natuurlijk awesome! Gezellige huisavonden, zelf ‘koken’ en met z’n 6en een douche delen zijn dingen waar je allemaal mee te maken krijgt. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan jouw studentenleven!

De kosten voor boodschappen, uitgaan, nieuwe kleren en de huur dek je waarschijnlijk allemaal zelf (of je ouders, lucky you) maar sommige uitgaven deel je gezamenlijk met je huisgenoten op de huisrekening. Wij zochten uit wat de top 5 grootste kostenposten op de huisrekening zijn en hoe je hier op kunt besparen.

1. Bier grootste kostenpost op huisrekening

Bier, bier en nog eens bier. Het meest gedronken drankje onder studenten. Ideaal voor een potje beerpong tijdens een van de vele huisavonden en vervolgens katje lam twee deuren verder je bed inrollen, handig! Maar die biertjes komen (helaas) ook niet uit de lucht vallen en kosten gemiddeld 17 euro (incl. statiegeld) per krat. Om te besparen op bier kun je op de aanbiedingen letten bij supermarkten bij jou in de buurt. Elke supermarkt heeft namelijk iedere week een ander biermerk in de aanbieding! Meer tips om te besparen op bier vind je hier.

2. Koffie

Na een flink avond doorzakken gaat een sterke bak koffie erbij de meeste studenten wel in. Om te besparen op koffie kun je gebruik maken van een filterapparaat. Dit is nog steeds de goedkoopste manier van koffie drinken (5 cent per kopje), gevolgd door de Senseo (9 cent per kopje). Een kop koffie buiten de deur is in ieder geval niet de goedkoopste manier.

3. Vuilniszakken

Wanneer je er op let verbaas je je er over hoeveel afval jullie produceren. En waar komt het vandaan? Niemand die het weet. Kies bij het kopen van vuilniszakken daarom niet het duurste A-merk. Ga voor een B of C-merk. In de meeste gevallen zijn deze vuilniszakken prima en scheelt het weer 1 euro 50 op de huisrekening.

4. WC-papier

Het product dat bij aankoop het snelste weer verdwijnt is toiletpapier. Het wegwerken van 1 á 2 rollen per dag is in een studentenhuis met 5 tot 7 studenten is heel normaal. Gelukkig hoeft WC-papier niet veel te kosten. Kijk bijvoorbeeld eens bij de voordeelwinkels of bij Kruidvat. Hier verkopen ze regelmatig grote voordeelverpakkingen voor lage prijzen.

5. Internet

Vaak wordt dit door de huisbaas geregeld en zijn de kosten al gedekt in de maandelijkse huur. Sommige huurders moeten dit zelf regelen. Geen leuk klusje om te regelen maar je kunt er je voordeel mee doen. Vergelijk meerdere aanbieders en zorg voor een cheapy internetabonnement!

Lees meer: Geldzaken: de financiële situatie van Jessie (22)

1 gedachte over “Top 5 grootste kostenposten op de huisrekening”

  1. ik las de titel en dacht: “Bier natuurlijk” en die staat dan natuurlijk mooi bovenaan. haha.

    naast bier waren voor mij de uitgaven aan studieboeken en de tripjes hier en daar om een “congress” te bezoeken twee behoorlijke kostenposten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Sitemap