Top 10 leukste vakantiebanen

In de zomervakantie kan er natuurlijk niet alleen maar gerelaxt worden. Er moet ook gewerkt worden. Naast de bekende vakantiebanen zoals vakken vullen in de supermarkt, bollen pellen bij de boer of werken in een fabriek zijn er genoeg andere, leuke baantjes die ook nog eens goed verdienen.

Top 10 leukste vakantiebanen voor studenten

1. Medisch testpersoon
Medische instanties zijn vaak op zoek naar proefpersonen die bereidt zijn nieuwe medicijnen te testen. Vaak is de medicatie al op een grote groep mensen getest en is het risico nihil. De vergoeding bedraagt vaak tussen de € 500 en € 1500 per onderzoek. Kijk eens op qpsvrijwilliger.nl en medians.nl.

2. Sample erop los
Treed de wereld van de reclame binnen en deel gratis ijsjes, chips, wasmiddel of andere producten uit in discotheken, op straat of op het strand in diverse steden door heel het land. Het is leuk werk omdat je de hele dag met mensen werkt en hen informeert over een nieuw product. Het salaris ligt ongeveer tussen de 6 en 9 euro per uur.

3. Gadgedkenner voor verkoopdemonstraties
Geef verkoopdemonstraties over de nieuwste gadgets zoals ipads, laptops en telefoons. Je kunt de demonstraties geven aan (jong) volwassen maar ook aan 65-plussers. De verdiensten bij deze bijbaan zijn per keer verschillend. Vaak tussen de 8 en 10 euro per uur.

4. Wordt metrobestuurder
Wil je lekker rond toeren door Amsterdam, Den Haag of Rotterdam? Wordt dan metrobestuurder. Je ziet veel van de stad en het is leuk werk omdat je veel mensen spreekt. Het salaris schommelt tussen de 6 en 10 euro per uur.

5. ICT-er
Ben jij handig in het repareren van computers of andere elektronische apparaten? Biedt deze dienst aan. Je kunt hier een flinke prijs voor vragen. De prijzen van een reparatie variëren tussen de 20 en 100 euro.

6. Kunstgebittenkoerier. Je haalt pakketjes op en brengt deze rond naar tandartsen, orthodontisten en laboratoria. Wel is een vereiste bij deze vakantiebaan dat je minimaal 3 jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Het verdient goed. Rond de 10 euro per uur.

7. BBQ specialist
Lekker vlees braden in de buitenlucht, zeker geen verkeerde bijbaan! Biedt jezelf aan op feestjes en bruiloften. Plaats een advertentie in de krant, een bericht op Facebook of hang een advertentie op in de plaatselijke supermarkt. Het salaris wordt overlegt met degene die jou in huurt.

8. Huishoudelijke hulp/verpleging
Meldt je aan als huishoudelijke hulp. Je doet dan huishoudelijke klusjes bij iemand die dit zelf niet meer kan. Zit je in het 2e/3e jaar verpleegkunde van het MBO/HBO of heb je studie al afgerond? Meldt je aan als verpleging in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Deze banen verdienen goed. Tussen de 9 en 12 euro per uur.

9. Station omroepster
Ben jij een vrouw met een prettige stem? Dan is station omroepster wellicht iets voor jou. Je verdient tussen de 6 tot 9 uur per uur (?).

10. Werken in de horeca
Deze vorm van vakantiewerk is waarschijnlijk één van de populairste en tevens de bekendste. Woon je dichtbij het strand of in de stad? Dan is er altijd wel een horecabaantje in een restaurant, strandtent of bar te vinden. Over het algemeen verdienen deze baantjes redelijk. Tussen de 5 en 8 euro.

Bron: nederlandsstudentenleven

Een reactie plaatsen