Tips voor het scoren van een goedkope kledingkast voor je studentenkamer

Ga jij binnenkort op kamers in een studentenstad? Dan wordt het hoog tijd om eens na te gaan denken over de inrichting van jouw studentenkamer. Hier komt namelijk nog aardig wat bij kijken en dit kan je best wat tijd kosten. Een belangrijk onderdeel van je studentenkamer is een goede kledingkast. Echter heb je uiteraard wel te maken met je studentenbudget, dus je kunt het waarschijnlijk ook weer niet te gek maken. Ben je benieuwd hoe jij een goedkope maar goede kledingkast voor jouw studentenkamer kunt scoren? Lees dan snel verder, want wij helpen je op weg met wat handige tips!

Kies voor een kast zonder deuren

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt aan te raden om een kast zonder deuren te kopen als je op zoek bent naar een goedkope klerenkast. Open kasten creƫren een beetje het idee van een inloopkast. Dit is niet alleen heel mooi voor in je studentenkamer, maar vaak ook nog vele malen goedkoper dan dat je kiest voor een kast met deuren. Als je een kast gaat uitzoeken voor jouw studentenkamer, kun je hier dus zeker rekening mee houden. Je kunt hier namelijk zeker profijt van hebben.

Houd eventuele kortingen in de gaten

Als je een studentenbudget hebt om je studentenkamer in te richten, ben je vast dol op korting. Dit kan jou namelijk veel geld schelen, dat je weer voor andere dingen kunt gebruiken. Het is daarom aan te raden dat wanneer je op zoek bent naar een goedkope kledingkast, je eventuele kortingen in de gaten houdt. Struin het internet af om op zoek te gaan naar mogelijke kortingscodes. Misschien kost het je even wat tijd om uiteindelijk korting te vinden, maar al met al zal je het best wat geld besparen. Uiteraard kun je ook steeds vaker studentenkorting scoren, dus dit is zeker goed om te onthouden. Aan de hand van korting kun jij een voordelige kledingkast scoren en die komt natuurlijk maar al te goed van pas in jouw nieuwe studentenkamer.

Tweedehands kledingkast kopen

Voor goedkope kledingkasten kun je ook bij tweedehands winkels kijken. Denk bijvoorbeeld aan een platform als Marktplaats. Hier zal je ongetwijfeld kledingkasten vinden, waar mensen snel vanaf willen. Vaak willen mensen door bijvoorbeeld een verbouwing vrij snel van een grote kast af, dus dit is een voordeel voor jou als je snel een kledingkast nodig hebt voor je studentenkamer. Er zijn vast veel tweedehands kledingkasten te koop die nog in een prima staat verkeren. Je kunt dit natuurlijk zelf altijd even navragen of bekijken. Op een platform als Marktplaats heb je vaak zelfs nog de keuze uit meerdere soorten kledingkasten. Denk aan een goedkope kledingkast in het zwart, bruin of in het wit, of kasten in verschillende lengtes. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat jij graag als student wil hebben in jouw studentenkamer. En natuurlijk nog een groot voordeel: een tweedehands klerenkast is vaak een stuk goedkoper dan een nieuwe. Al met al is een tweedehands kledingkast dus een prima optie.

Waarschijnlijk denk je bij een tweedehands product al gauw aan het feit dat het niet lang meegaat. Echter is dit lang niet altijd het geval, want er zijn genoeg tweedehands producten die nog een lange tijd meekunnen. Dit ligt uiteraard ook wel aan hoe oud het product al is dat je koopt. Als je een goedkope kledingkast wil kopen, is het handig om te kijken naar hoe oud deze al is. Op basis daarvan kun je dan bepalen of je het zelf nog de moeite waard vindt en denkt dat het nog lang meegaat of niet. Als de kast er echter nog prima uitziet, is het vaak zo dat deze nog best een tijdje kan meegaan. En hier kun jij dan alleen maar profijt van hebben.

Kies voor een kledingrek

Een kledingkast is hartstikke handig, maar in een kleine studentenkamer neemt dit wel veel ruimte in beslag. Het kan daarom ook een goede optie zijn om in de eerste instantie te kiezen voor een kledingrek. Dit scheelt namelijk vrij veel ruimte in jouw kamer. Bovendien kun je aan een kledingrek ook aardig wat kleding kwijt. Je kunt daarnaast altijd nog uitbreiden door in een later stadium een goedkope kledingkast te kopen. Door in de eerste instantie tijdelijk voor een kledingrek te kiezen, bespaar je best wat geld.

Kledingrek

Bovenstaande tips kun je zeker in gedachten houden als jij binnenkort op kamers gaat. In dit geval kan een goede kledingkast of goed kledingrek zeker van pas komen, dus je kunt hier zeker alvast wat inspiratie voor opdoen!

 

 

Plaats een reactie

Sitemap