Tips voor een goedkope last minute

Velen zullen hedendaags al een prachtige zomervakantie geboekt hebben, maar aantal vakantiegangers zullen ook wachten tot het laatste moment om een goede deal te maken. Last minute deals kunnen immers behoorlijk goedkoop uitpakken. Daarnaast weten sommige mensen pas op het laatste moment wanneer zij vakantie hebben. Voor hen is het een ideale mogelijkheid om een spotgoedkope last minute te boeken!

1: Bel hotels!

Geen enkele tussenpersoon/website kan je beter vertellen welke kamers er op welk moment vrij zijn dan het hotel zelf! De hotels weten immers exact wie zijn of haar vakantie heeft geannuleerd. Bedenk goed waar je heen wilt en zoek op internet naar hotels in deze plaats. Bel deze hotels op om te vragen of ze wellicht nog een plaatsje vrij hebben. Grote kans dat het hotel jou een interessante deal wil aanbieden: geen enkel hotel wil leegstaande kamers!

2: Houd social media in de gaten

Om in te haken op tip 1: hotels zijn tot alles in staat als ze een kamer leeg hebben staan in het hoogseizoen. Zij willen de kamers die vrij zijn onder de aandacht brengen en posten dit op social media! Houdt daarom goed in de gaten of er op jouw Facebook/Twitter timeline interessante aanbiedingen te zien zijn. Volg bijvoorbeeld toonaangevende bloggers zoals holidayguru.nl en vakantiepiraten.nl.

3: Meld je aan voor nieuwsbrieven van reisorganisaties

Via je de mail krijg je vaak aanbiedingen en last minute deals. Reisorganisaties krijgen vaak de opdracht van hotels om hun last minute deals onder de aandacht te brengen. Deze bedrijven kiezen er vaak voor om de ‘nieuwste’ last minutes deals als eerste via de nieuwsbrief te verspreiden. Je doet er dus verstandig aan om je bij verschillende reisorganisaties aan te melden.

Tip 4: Huur een ‘vakantiehuis’

Er zijn mensen die hun huis verhuren tijdens hun vakantieperiode. Zij vinden het een prettig idee dat iemand op hun huis ‘past’. Op de website van homeaway.com kun je op de door jou gekozen vakantiebestemming een huis zoeken. Op de website is tevens een pagina te vinden met ‘special deals’. Hier kan jij jouw slag slaan! Er zijn zowel in Amerika als in Europa genoeg huizen te vinden.

5: Boek nooit pas tijdens de reis zelf!

Het allerslechtste moment om een kamer te boeken, is op het moment zelf. Hotels weten dat je geen keuze tot onderhandelen hebt en hanteren daarom een hogere prijs dan dat je van tevoren boekt. Ook is het zonde om tijdens je vakantie tijd te verliezen aan het zoeken naar een ‘goedkoop’  hotel.

Kies hieronder waar jij graag heen zou willen op vakantie. Je vindt gelijk de beste deals!

Bekijk ook: Wanneer scoor je de goedkoopste vliegtickets?

Plaats een reactie

Sitemap