Tips voor een goedkoop anti-kater ontbijt

Gisteravond iets te diep in het glaasje gekeken en meteen je halve stufie er door heen gejast? Geen paniek! Wij geven je een paar handige tips voor een goedkoop anti-kater ontbijt! Zodat je weer fris en fruitig bij college kunt verschijnen ;).

Anti-kater ontbijt:

Engels ontbijt
Het klassieke kater ontbijt is natuurlijk een ‘English Breakfast’. Een paar gebakken eieren, worstjes, witte bonen of bacon. Het is maar net waar je zin in hebt en in huis hebt. Een Engels ontbijt zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel weer op peil komt door de hoeveel koolhydraten. De prijs die je betaald voor een Engels ontbijtje is ongeveer 1 euro per persoon (afhankelijk van de ingrediënten).

Fruit
Eet zoveel fruit als je wilt. Deze zijn namelijk rijk aan (fruit)vocht, allerlei goede vitamines en kalium die jou helpen om er weer boven op te komen. Kies bijvoorbeeld voor watermeloen, sinaasappels of appels. Tip: haal ‘s middags voor je gaat stappen wat fruit bij een buitenlands supermarktjes. Dit is meestal vele malen goedkoper dan bij de grotere supermarkten.

Paddenstoelen
Paddestoelen werken als een antioxidant tegen alcohol en zit tevens vol met vitamine B. Combineer een paar champignontjes op twee gebakken eitjes met een glas water en je zult merken dat ‘de man met de hamer’ na een tijdje zal vertrekken.

Anti-kater ontbijt drankjes:

Groene thee
Dit drankje die helpt om je vochtbalans te herstellen. Honing is een goede aanvulling, want als je veel alcohol drinkt verlies je veel natuurlijke suikers.

Water
De grootste oorzaak van hoofdpijn na een avondje doorzakken is vochtgebrek. Een paar glazen water is daarom essentieel. Water activeert je stofwisseling en magnesium helpt tegen een kater. EN water is gratussss. Tip: combineer met een paracetamoltje.

Smoothie
Een bananen smoothie is ook een ideaal anti-kater drankje door de hoeveelheid suiker en kalium. Hierdoor is je bloedsuikerspiegel zo weer op pijl en zal de kater snel verdwijnen. Voeg twee bananen, een half glaasje (amandel)melk en wat cacao poeder samen en blend it!

Koffie!
Naast een energieboost is koffie ook goed voor het verbreden van je bloedvaten. Door de alcohol vernauwen namelijk je bloedvaten en hierdoor krijg je hoofdpijn. Er wordt vaak gezegd dat koffie vocht vasthoudend is maar dit helemaal niet zo!

Wij zijn heel benieuwd naar jouw ultieme anti-kater ontbijt! Laat het ons weten in de reacties! 

anti-kater ontbijt

Plaats een reactie

Sitemap